Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin, Genel Başkan Yardımcıları Metin Yılancı, Bekir Turhan, Yıldırım Akbaba, Turan Çetinkaya, Feyim Bingöl, Şube Başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Büro Memur-Sen Çorum Şube Başkanı Erdoğan Cengiz, “Ya iddialarımızın insanı olacağız ya da ezik bir hayatın onursuzluğunu üzerimizde yaşayacağız” dedi.

Kendilerini sadece kamuda görev yapan kimseler olarak görmediklerini, kendilerini böyle sınırlandırmanın tarihsel misyona sırt dönmek anlamına geldiğini belirten Cengiz, tarihsel sorumluluğu olan ve insanlık çapında iddiaları olan insanlar oldukları vurguladı.

Sivil örgütlerin gücünü üyelerinden aldığını sivil örgütlerde yönetici kadronun üyelerden aldığı gücü en iyi şekilde bir baskı unsuru olarak kullandığını ve kullanması gerektiğini anlatan Erdoğan Cengiz, kamuda sendikacılık yapmanın gerektirdiği sorumluluk ve ciddiyet atlanılmadan herkesin sendikanın bu gücü en etkin şekilde kullanması gerektiğini anlattı.

Maliyeti ne olursa olsun bu topraklarda barışın hakim olmasını istediklerini anlatan Büro Memur-Sen Çorum Şube Başkanı Erdoğan Cengiz, “Biz bu milletin, bu ümmetin çıkanları için sendika olarak üzerimize düşeni hakkı ile yerine getirdik. Siyasetin hareket alanını genişlettik. Yine de bize düşen bir görev olacaksa iyi bilinmelidir ki biz milletin menfaatlerinin hizmetçisiyiz” dedi. Bölge toplantısı Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz ve kişisel gelişim uzmanı Nail Uslu’nun konuşmaları ile devam etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim