Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde; içerisinde 7 polis memuru, 1 hâkim, 1 astsubay ve 3 mürettebatın bulunduğu, emniyet güçlerine ait helikopterin kaza sonucu düşmesi ve helikopterde bulunan 12 kişinin şehit olması nedeniyle derin üzüntü içerisinde olduğunu ifade ederek şehitlere Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve Türk milletine başsağlığı dilediklerini ifade etti.

Yaptığı yazılı açıklamada; referandum sürecinde Batı’nın ambargo ve yasaklarla diplomatik nezaketin dışına çıkarak referandum sürecini hedef aldığını ve terör örgütlerine alan açtığını anlatan Saatcı, milletin değişimi onayladığını, güven ve istikrarı tercih ettiğini söyledi. Vesayetçiler ve Batının kaybettiğini ifade eden Saatcı, “Milletin iradesine herkes saygı göstermelidir. Millet iradesi tecelli etmiştir. Ülkemizin önü aydınlık. Türkiye hak ettiği zirveye ulaşacaktır. Umut ve güven ile ekonomik istikrara kavuşacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile milletin hâkim olduğu ve hakemliğini de yapacağı bir döneme girilmiştir. Türkiye, kalkınmayı, istikrarı, güveni ve sürdürülebilir refahı tercih etmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ekonominin şaha kalkacağını düşünüyoruz. Milletin oyunu itibarsızlaştırmaya çalışmak, Türkiye'ye bir şey katmaz. Millet son sözünü söylemiştir. Milletin iradesini hiçe saymak jakobenliktir. Halk oylaması sonuçlarına herkes saygı duymalıdır” dedi.

Açıklamasında Kamu çalışanlarını ilgilendiren konulardan da söz eden Saatcı,” 4/B, 4/C kapsamında istihdam edilen kamu görevlilerine kadro verilmelidir. Taşeron işçiler sorunlarına çözüm bekliyor. Ayrıca 3. Dönem Toplu Sözleşmesinde yerine getirilmeyen hükümler hayata geçirilmelidir” şeklinde ifadede bulundu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim