AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle temayüz etmiş Türk milletinin, hem esaret yüzü görmediğini, hem de yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı olduğunu belirtti.
Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Bekiroğlu, "Türk milletinin birlikte yaşama iradesi vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her sayfasında bizleri güçlü kılmıştır ve kılacaktır" dedi.
İl Başkanı Bekiroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünü kutlamanın büyük onur ve gururunu yaşamaktayız.
Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir. Bu zaferin milletimizin tarihinde ayrı bir yeri ve önemi vardır. Çanakkale Zaferi tarihten silinmek istenen bir milletin yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına savunduğunu göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.
Çanakkale Savaşı, tarihe unutulmaz bir damga vurmuş inancın nasıl güçlü bir kale olduğunu gösteren az rastlanır bir mücadelenin zaferidir.
Çanakkale Cephesi’nde kahraman ordumuzun verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil, bütün dünya tarihinin akışını etkilemiştir. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiştir. Türk milletinin gücünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Burada başarıya ulaşan kolektif ruh göstermiştir ki, dünya da bu milletin varoluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur.
Türk milletinin birlikte yaşama iradesi vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her sayfasında bizleri güçlü kılmıştır ve kılacaktır.
Etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun, vatan toprakları için savaşmış bu gün Çanakkale’de yan yana yatan şehitlerimiz milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en büyük göstergesidir.
Tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle temayüz etmiş milletimiz hem esaret yüzü görmemiş hem de yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı olmuştur.
Çanakkale savaşının yıl dönümünde canlarını hiçe sayarak şehit olan bizlere bu güzel vatanı bırakan tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim