Ziyarette 15 Temmuz’un ülke ve siyasal tarih açısından bir milat oluşturduğunu söyleyen Milletvekili Uslu, “Milletimizin her ferdi, devletimiz ve medeniyetimiz açısından, hep birlikte tarihin önemli bir eşiğinden geçtik. Millet olma, bayrak ve vatan uğruna bir ve beraber olma duygusunu tekrar yaşadık. Ayrıca 15 Temmuz gecesi milletin televizyonu TRT’deki mücadelenizden dolayı sizlere bir kez daha teşekkür ederiz” dedi.
Darbe kalkışmasına tepki göstererek Türkiye'ye destek veren Mamuşa Belediye Başkanı Bütüç, "Türk Devleti’ne haince yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Milli irade konusunda günümüze kadar safımız bellidir. Kosova'da daha ilk günden bu yana milli irade konusunda her zaman Türkiye'nin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.
Mamuşa heyetinin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Soylu, “Allah milletimizden razı olsun. Büyük bir tarih yazdılar. Bu tarihi yazanların arasında kadın-erkek, genç-yaşlı bir sürü kardeşimiz var. Büyük Türk milleti o akşam büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Bu memleketin böyle kahraman, mert ve cesur insanlara ihtiyacı var. Aziz milletimize müteşekkiriz ve minnettarız.” dedi. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim