15 Temmuz kalkışma girişimi ile ilgili konuşma yapan Vali Kılıç, “Kötüler ne kadar alçaksa iyilerin o kadar yüksek olması lazım. Bu millete müjdeler olsun, bu devlete müjdeler olsun. Çok şükür ki rahatız, bütün önlemler alınmış kalkışma girişimi bertaraf edilmiştir. Bu topraklardaki bu devletin ekmeğini yiyeceksin, bu fakir milletin sırtından geçineceksin, bu devlet seni okutacak sana yüksek maaşlarla rütbe verecek ve sen yine bu fakir millete beni koru diye verilen silahı doğrulatacaksın, yok öyle dünya” dedi.
Çorum İl Valisi Necmettin Kılıç, “Dünyanın tüm hukuk sisteminde ihanet affedilmez her şeyi affedebilirsin ama o da bir yere kadar bu ihanetin bedeli bellidir verilecek en ağır ceza ölümdür” dedi.
Kılıç, “Benim emniyet müdürümün Cuma gününden beri 1 saat uykusu yok, bundan sonra korku yok inşallah bitti. Gün birlik ve beraberlik zamanıdır. Bu millet tamamen bütün hareketi ile bir destan yazmıştır” şeklinde konuştu.
Kılıç, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Bir genç kızımız bacağını kaybetmiş ve kızımıza soruyorlar. Kızımız, bu vatan için bu bacak vatan olsun. Bu ülke için bu vatan için her şey feda olsun diyor. Benim bu kızımın Nene Hatun’dan, Kara Fatma’dan ne farkı var, bana biri anlatsın. Ben şehit olmaya gidiyorum diye mesaj atan gençten, Çanakkale de şehit olan gencimin ne farkı var. Ruh aynı ruh, insanımızın özü aynı çok şükürler olsun.
Önümüzde devletimiz için bir şahlanma var. 1071’de biz bu coğrafya girdik ve bin senedir şehit veriyoruz. Biz razıyız, bu millet razı, bunun bir bedeli var. Bu millet şehit olmaya talip şu coğrafyada yaşayan herkesin, her ailenin mutlak şehidi vardır 1000 yıldır budur ve binlerce gazimiz vardır.”

BEKİROĞLU: “1 SAAT İÇİNDE MİLLET ŞAHLANDI”
AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Genel Merkezimizden gelen mesaj üzerine halkımıza mesaj attık. Allah razı olsun milletimizden, ne bir şüphe var ne bir korku var herkes vatanımıza devletimize sahip çıkacağız diyerek 1 saat içerisinde alanlar doldu. Bu millet şükürler olsun ki, istikrarın yanında oldu. Demokrasi nöbetini hiç bırakmadı ve bırakmayacaktır. Devletimiz tüm kontrolü eline almıştır. Hiçbir hainlik cezasız kalmayacaktır. Bunun bedeli bu askeri kıyafet içerisine girmiş FETÖ’cü teröristlere kat ve kat ödetilecektir. Milletimiz müsterih olsun. Hiçbir illegal girişime karşı hükümetimiz fırsat vermeyecektir” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim