Konuyla ilgili olarak dün dernek merkezinde basın açıklaması yapan ÖĞ-DER Şube Başkanı Hüseyin Balyuz, darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanan hainlerin yeni hedefinin Türkiye’de kaos çıkarmak olduğuna dikkat çekerek, “Kurt, puslu havayı sever” dedi.
Yönetim kurulu üyeleri Adem Kum ve Mahmut Özünel ile denetim kurulu üyesi Duran Arslan’ın da hazır bulunduğu toplantıda darbe yanlılarının hain emellerinden bahseden Balyuz, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak sağduyu çağrısında bulundu.
Türkiye’de bir daha darbe yaşanmaması için çözüm önerilerini de sıralayan Balyuz, Milli Eğitim müfredatının değiştirilerek şuurlu nesillerin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Balyuz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ordu içine sızan hainlerin kalkıştığı darbe girişimini lanetle kınıyorum. Bu millet darbelerden çok çekti. 1960, 1971, 1980, 28 Şubat 1997, 27 Nisan 2007’deki e-muhtıra yakın dönem tarihimizin en bilinen darbeleri olarak dikkat çekerken en şiddetlisi ise ne yazık ki 15 Temmuz 2016’da yaşadığımız darbe girişimi oldu. Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın önüne türlü engeller çıkararak partilerini kapatan, Adnan Menderes’i idam eden, Turgut Özal’ı zehirleyen, merhum alperen Muhsin Yazıcıoğlu’na suikast düzenleyen dış güçler ve yerli işbirlikçileri 15 Temmuz’da bir kez daha sahneye çıktılar. Geçmişte Çanakkale’yi işgale gelen güçler kimlerse, yaşadığımız darbe girişimlerinin arkasında da aynı devletler ve uşakları var. Yaşadığımız darbe girişimi sırasında Cenab-ı Hakk milletimizi korudu. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile başlayan milli direniş sonrasında darbe püskürtüldü. Bu darbe girişiminden gerekli dersleri çıkarmalı, milli birlik ve beraberliğimizi güçlü bir şekilde sürdürmeliyiz. Milletimiz, bu darbe girişimi sırasında büyük bir demokrasi sınavı vererek iradesini başka güçlere teslim etmedi. Geldiğimiz nokta itibariyle rehavete kapılmadan hareket edilmeli. Çözüm önerilerimiz dahilinde darbeyi yapanlar mutlaka idam edilmeli. İşbirlikçilerine en ağır cezalar verilmeli. Halkı kin ve nefret söylemlerinden uzak tutmalı. Zira kurt, puslu havayı sever. Bu da oluşan birlik ve beraberlik ortamı ile elde edilen kazanımlara zarar verebilir. Bir olmalı. iri olmalı ve diri olmalıyız. Düşmanın oyununa gelmemeliyiz. Önce ahlâk ve maneviyat ilkesi ışığında Milli Eğitim müfredatı değiştirilmeli ve şuurlu nesiller yetiştirilmeli” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim