Çorum İmam Hatip Lisesi adıyla 1989 yılında mezun olduğu bu okulda öğrencilerle bir araya gelen Muzaffer Külcü, onlara çeşitli öğütlerde bulunarak, kitap armağan etti.

Okul Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen söyleşiyi Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Çorum Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Tokgöz’ün yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci izledi.

Etkinlikte ilk olarak söz alan Okul Müdürü Bekir Tokgöz, geçmişte Çorum İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde oynayan isimlerden birinin 15 Temmuz şehidi Erol Olçok olduğunu belirterek, darbe girişiminin ardından okula bu ismin verildiğini anımsattı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün de bu okuldan mezun olduğunu aktaran Tokgöz, kendisini ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını dile getirdi.

Daha sonra kürsüye çıkan Başkan Muzaffer Külcü, İmam Hatip Lisesi’ne her geldiğinde okul yıllarının gözünün önünde canlandığını söyledi.

Çorum İmam Hatip Lisesi’nin 1953’te Türkiye’de açılan ilk İmam Hatip okullarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve İlahiyatçı Hayrettin Karaman gibi pek çok ismin bu okuldan mezun olduğunu kaydetti.

Kendisinin de bu okulun bir mensubu olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Külcü, “15 Temmuz’da verilen 249 şehidin 12′si Çorumlu’dur. Bunların içinden 2’si de bu okul mezunudur. Türkiye’de belki 2 şehit veren tek okul bizim bu okuldur. Bunun için Çorum İmam Hatip Lisesi özel bir okuldur.” dedi.

2002 yılına kadar İmam Hatip okullarının pek çoğunun milletin kendi imkânlarıyla yapıldığını kaydeden Külcü, “Fakat şimdi olay bambaşka bir boyuttadır. Ak Parti iktidarıyla devlet, zihniyet dönüşümü yaşamış; milletin değerlerinin yanında yer almaya başlamıştır. Artık devletimizin imkânları da vardır. Bizi biz yapan millî ve manevî değerleri bir süs gibi üzerinde taşıyan gençliğin yetişmesi için bu okullara ihtiyaç vardır. Bu nedenle devlet bundan sonra da İmam Hatip okullarının yapımına devam edecektir.” diye konuştu.

Gençlere öğütlerde bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, onlardan kendilerinin gelecekleri için iyi hazırlamalarını ve bunun için de programlı çalışmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Söyleşinin ardından Beyza Çalışkan isimli öğrenci, Muzaffer Külcü’yü resmettiği karakalem bir portreyi Başkan Külcü’ye sunarken, Okul Müdürü Bekir Tokgöz de Külcü’nün ilkokul diplomasını kendisine takdim etti.

Öğrencilere kitap armağan eden Muzaffer Külcü daha sonra 1989 yılında mezun olduğu 7-C sınıfındaki sırasına oturdu.

Diğer sınıfları da gezen ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Külcü, onlarla bol bol hâtıra fotoğrafı çektirdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim