Bu kapsamda Saadet Partisi Çorum İl Teşkilatları tarafından, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ruhu için Mevlîd-i Şerif okutuldu.

Cumartesi günü ikindi namazı öncesi Ulucami’de gerçekleştirilen Mevlîd’e Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz ve Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi Başkanı Bekir Uyanık başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Cemaatin camiye girişi sırasında gül suyu ve lokum ikramında bulunuldu.

Etkinlikte, ilimizin farklı camilerinde görev yapan hafız ve mevlithanlar tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak birbirinden güzel ilâhiler söylendi.

Öte yandan Çorum’un bazı ilçelerde de aynı gün ve saatte merhum Erbakan için Mevlîd programları gerçekleştirildi.

ERBAKAN HAKKINDA“FİKİR DUVARI”

Öte yandan Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından merhum Necmettin Erbakan anısına bir “Fikir Duvarı” açıldı.

Cumartesi günü Gazi Caddesi’nde SP İl Binası önünde hazırlanan duvara yurttaşlar, Erbakan hakkındaki görüşlerini yazdılar.

“MİLLÎ GÖRÜŞ KONFERANSI”

Millî Görüş lideri Necmettin Erbakan, 27 Şubat 2011 tarihinde vefat etmişti. 2012 yılından beri “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma Haftası” olarak ilân edilen 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında her yıl farklı bir tema belirlenerek çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu yıl “Ahlâk Adalet Barış” sloganıyla sürdürülen “Erbakan’ı Anma Haftası” kapsamında “Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Millî Görüş” başlıklı bir konferans düzenlenecek. Devlet Tiyatrosu Salonu’nda saat 19:30’da gerçekleştirilecek etkinliğe Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Tanıtma Başkanı Atik Ağdağ konuşmacı olarak katılacak.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim