Segam İş Merkezi 4. Katta bulunan yeni Sendika ofisi için önceki gün bir açılış töreni düzenlendi.
Törene Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Adem Yücel, Kadın Kolları Başkanı Münevver Güler Burhan, Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Eğitim-Sen Çorum Şubesi Kadın Sekreteri Evrim Gülez ve çok sayıda davetli katıldı.
Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Adem Yücel yaptığı selâmlama konuşmasında “Siyasal sendikacılık değil, sosyal sendikacılık” anlayışıyla yola çıktıklarını ve bütün eğitim camiasını kucaklamak amacıyla çalıştıklarını söyledi. Adem Yücel, yaklaşık 1 yıldır Çorum’da temsilcilik düzeyinde faaliyetlerine devam eden Aktif Eğitim-Sen’in, kısa sürede üye sayısını hızla artırarak şubeleşme yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.
Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe de yaptığı konuşmada, eğitim çalışanlarının pek çok sorunla boğuştuğunu belirterek, “Yıl sonunda her öğrenciye karne verildiği gibi biz de Millî Eğitim Bakanlığı’nın karnesini hazırladık. Adam kayırmacılıkta, eğitim çalışanlarının emeğini harcamakta Bakanlık’ın notu bize göre 100 üzerinden 100’dür. Fakat eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü konusunda ise Genel Seçimler’de milletimizin AKP iktidarına takdir ettiği 40,87’yi biz de Millî Eğitim Bakanlığı’na veriyor ve sınıfta bırakıyoruz.” dedi.
Daha sonra yapılan duanın ardından Aktif Eğitim-Sen’in yeni ofisi Genel Başkan Osman Bahçe tarafından kesildi.
Açılış töreni konuklara çeşitli ikramların sunulmasıyla sona erdi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim