Milli Görüş Hareketi’nin 50’nci yılında Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) geniş katılımla Konya’da tarihi bir buluşma gerçekleştirdi.

Türkiye’nin temel meselelerinin konuşulduğu MİLKO Şube Başkanları Toplantısı’nda ülkedeki kutuplaşmanın önüne geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Konya'da Özel Gençlik Eğitim Okulları’nda gerçekleşen toplantıya ESAM, AGD-MGV, İYFO, TEKDER, YENİAD, ESDER, ÖĞDER, CANSUYU, ÖZ-DER, DİN-BİR-DER, MÜSİDER, HUDER, İSOMDER, İKEV, SAĞLIK-DER ve EHAD genel başkanları ile şube yönetimleri katıldı. Toplantının akşamında ise tarihi MİLKO’lar tarafından ‘Hak ve Adalet’ konferansı düzenlendi.

MİLKO Şube Başkanları Toplantısı’nda konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “İslam’ın yayılması Müslümanların örnek hareketiyle oldu. Anadolu’yu silahla fethetmedik. Anadolu’ya yerleşen mücahitlerle fethettik. Kimse kılıç zoruyla Müslüman olmadı” dedi.

Asiltürk, birçok kimsenin parti çalışmasını dininden üstün tuttuğuna dikkat çekerek, “Siyasi çalışmalarla insanların kalpleri fethedilmiyor. İnancımızın şuurlarını ve inancımızın heyecanlarını insanlara aktaracağız. Türkiye’nin daha güzel ve Hakk’a yönelmesini MİLKO’larla yapacağız” diye konuştu.

Toplantıya Çorum’dan ise İSOMDER Şube Başkanı Abdullah Gökgöz, AGD Şube Başkanı Bekir Uyanık ve ÖĞDER Şube Başkanı Ramazan Yiğitoğlu ve yönetimleri katıldı.

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz’ın da yer aldığı toplantı sonrasında Çorum Şube başkanları Konya'da Alaeddin Keykubad Camii, Şemsi Tebrizi Türbesi ve Mevlana Celaleddin Rumi Türbesi’ni ziyaret ettiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim