Çorum’da seçim çalışması yapan MHP Kadın Kolları Başkanı ve üyelerinin polis tarafından gözaltına alınmak istenmesine ilk kınama HDP’den geldi.
MHP Çorum Kadın Kolları Başkanı Ülkü Kır, MHP Çorum 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Vahit Doğan’ın eşi ve 4 partili kadın, önceki gün Pir Baba Çamlığı’ndaki bir kafede “devlet büyüklerine hakaret” iddiasıyla gözaltına alınmak istendi. MHP’li yöneticilerin araya girmesiyle, Kadın Kolları Başkanı ve üyelerinin karakola götürülmesine engel olundu.
MHP’li kadınlara yapılan gözaltı girişimine siyasi partilerden ilk tepki HDP’den geldi. HDP Çorum milletvekili adayı Şeref Karataş, yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı. Seçimlerin siyasi partilerin özgürce propaganda yaptığı dönemler olduğunu belirten Karataş, aksi durumda demokrasiden söz etmenin mümkün olmadığını söyledi.
“Siyasi partiler bir yandan vaat ve projelerini tanıtırken, diğer yandan diğer partileri ve özellikle iktidar partisini elbette eleştirecektir” diye konuşan Karataş, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Bir ülke düşünün ki hak, hukuk adalet diye bir şey kalmamış; basın baskı altına alınıp susturulmuş; bir partinin tek başına iktidar hırsı uğruna baskı, şiddet, terör son safhaya tırmandırılmış, halkı acı ve gözyaşına boğulmuş; yargı evrensel hukuk yerine iktidar partisi ve liderinin hukukunu gözetir olmuş; güvenlik güçleri iktidar partisinin ve sarayın özel güvenlik ekibine dönüştürülmüş; bu durumu eleştiren herkes ya teröre destek vermekten ya da Cumhurbaşkanına hakaret etmekten tutuklanır olmuş.
Oysa güvenlik güçlerine düşen asıl görev; farklı hatta belki de karşıt görüşleri de savunsak seçim çalışmalarını yürüten herkesin ve ortamın güvenliğini sağlamaktır. Bu bağlamda MHP ve kadın kollarının yürüttüğü seçim çalışmalarının engellenmesi, gözaltına alınma girişimleri anti demokratik bir uygulamadır, kınıyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim