Dünyanın hemen her köşesinde Müslümanların, zalimlerin ve insan canından, kanından nemalanan canilerin kurbanı olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, serginin yaşanan vahşeti gözler önüne serdiğini söyledi.

Myanmar’daki insanlık trajedisi ve Müslümanların katledilmesinin insanlığın gözleri önünde cereyan ettiğini belirterek “İnsanlık Myanmar’da bir felaket yaşamaktadır” diyen MHP İl Başkanı Aras, çocuk, kadın, yaşlı demeden sivil ve masumların hedef alınmasının şiddet ve dehşetin boyutunu çok net ortaya koyduğunu açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Müslümanlara yönelen saldırıları lanetleyen Aras konuşmasında “Çok acil insani ve diplomatik müdahalelerle katliamın önüne geçilmesi çağrısında bulunuyoruz. Uluslararası kamuoyunun bu tür feci olaylara ilgisiz ve duyarsız kalmamasını umut ediyoruz. Unutulmasın ki, zulme sessiz ve seyirci kalanlar, zalimlerin emel ve heveslerine zımnen destek çıkan yüzsüzlerdir. Bugün burada Ülkü Ocakları Başkanlığımızın Myanmar’daki zulmü ve bu vesileyle dünya Müslümanlığının yaşadığı felaketi gözler önüne seren fotoğraf sergisine katılmış bulunuyoruz. Bu vesileyle Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler de aziz hemşerilerimizi bu fotoğraf sergisine davet ediyoruz. Dünya Müslümanlığının yaşadığı felaketlere karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Gelin hep birlikte dünyada Müslümanların feryadına kulak verelim, sesimizi hep birlikte duyuralım. Bu sergiyi açarak Myanmar felaketine kulak veren, zulme karşı sessiz kalmayan Ülkü Ocaklarımızın Başkan ve yöneticilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim