Devlet Memurları Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve Uzman Çavuş ve Jandarmalara yönelik tekliflerin MHP milletvekilleri tarafından gündeme getirildiğini belirten Onan, Memur maaşlarının önemli bir kalemi olan ek göstergenin hem görev ücretini hem de emekli maaşını önemli oranda belirlediğini söyledi.

Ek gösterge konusunun ilk defa memuriyete atanan kamu görevlileri açısından kısmen önemini yitirse de 5434 sayılı Kanuna tabi olan memurlar açısından oldukça önemli olduğunu belirten MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, “3600 ek gösterge kritik eşiklerden biridir. 3600 ek göstergenin özellikle emekli aylığına önemli yansıması bulunmaktadır. Bugün birçok görev ve meslek grubunda çalışan memurlar birinci derece kadroya geldikleri zaman 3600 ek göstergeyi almaktadır. Ancak ek gösterge uygulamasında adaletsizlikler bulunmakta, emsalleri aldığı halde birçok görev ve meslek grubunda çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanamamaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 3600 ek gösterge vaatlerini de içerecek şekilde hazırlayıp, Meclis Başkanlığına verdiğimiz Kanun teklifinde, 657 sayılı Kanunun eki cetveller detaylı bir şekilde ele alınmış ve ek gösterge rakamları tüm hizmet sınıfları için hiyerarşik sıra ile yeniden belirlenmiştir. Yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personel de ek gösterge kapsamına alınmıştır. Ayrıca, üst derecelerde boş kadro bulunmaması nedeniyle derece yükselmesi yapamayan memurların, boş kadro olup olmadığına bakılmaksızın öğrenim durumları itibarı ile yükselebilecekleri en üst kadro derecelerine kadar gidebilmesi sağlanmıştır. Böylelikle ek gösterge uygulamasındaki mevcut sorunlar ve adaletsizliklerin giderilmesinin yanında, memurlar ve emeklilerin maaşlarında kısmi de olsa artış sağlanması amaçlanmıştır” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter’in, uzman çavuş ve uzman jandarmaların sorunlarını gündeme taşıdığını anlatan Onan, sayıları 100 bini bulan uzman çavuşların, TBMM'den bir karar ve irade beklediklerini anlattı. Onan, “Kamu kuruluşlarında görevlendirilen uzman çavuşlar 45 yaşından sonra yeniden göreve başlamış gibi işe başlıyor. Uzman çavuşluktan kaynaklanan bütün haklarını kaybediyor, maaşları düşüyor. Uzman çavuş ve jandarmalara 3600 ek gösterge verelim. Uzman jandarmaların da sorunlarının çözelim. Uzman jandarmalarımızın okullarda geçirdikleri bir yıllık eğitimin fiili hizmete sayılmasını sağlamamız lazım. Astsubaylara verilen hakların uzman jandarmalara da verilmesi gerekiyor” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim