Türkiye’nin, sınır ötesinden kaynaklanan terörist saldırıları, düşmanca komploları hem göğüslediğini, hem de siyasi ve diplomatik tedbirlerle iradesini teşekkül ettirdiğini anlatan Onan, Türkiye’nin güney kara sınırlarına mücavir alanlarda sahnelenen vahim senaryoların zamanında ve milli güç unsurlarının harekete geçirilmesiyle şimdilik kesildiğini ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’nin milli güvenliğine yönelik her türlü muhasım faaliyetleri, Irak ve Suriye’den ülkeye yönelen saldırıları bertaraf etmek, muhtemel kitlesel göçlere önlem geliştirmek hususlarında hükümete tam destek vereceğini söyleyen Ertuğrul Onan, bu maksatla TBMM gündemine gelen; hudut, şümul, miktar ve zamanı hükümetçe takdir ve tayin edilecek şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi hareket ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesiyle ilgili tezkereye evet oyu verileceğini ifade etti.

Onan, “Terör örgütleri ister Fırat’ın doğusunda, ister Fırat’ın batısında, isterse de ülke topraklarında olsun, hepsini birden imha etmek kaçınılmaz milli zarurettir.

Varlığımıza ve istiklalimize kast eden, kurşun atan, pusu kuran, bomba fırlatan, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne saldırı düzenleyen kim varsa kafaları koparılmalıdır.

Her yerde temizlik, hep temizlik, tam temizlik, sürekli temkin ve tedarikli iradeyle hareket etmek bekamız için şarttır, elzemdir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim