Şehir merkezinin 260 bin nüfusuyla ve ilçeleri potansiyeli ile şehir dışında ve yurt dışında yaşayan milyonu aşan Çorumluyla Çorum’un şehir olarak daha fazlasını hak ettiğini dile getiren Onan, Çorum’un, sanayicisi, üreticisi ve esnafıyla ekonomik olarak kalkınma hamlesini tam anlamıyla gerçekleştiremediğini anlattı. Çorumun hem sanayileşmesini, hem kalkınmasını tamamlaması için havaalanı, yüksek hızlı tren ve demiryolu yük taşımacılığının olmazsa olmazlar arasında olduğunu ifade eden Ertuğrul Onan, “Çorum havaalanı eksikliği yüzünden ticari ilişkilerini tam olarak sağlayamamaktadır. Bu eksiklik yatırımcıyı caydırmakta, ticari ziyaret ve ilişkilere sekte vurmaktadır. Dünya ölçeğinde Çorum tarzı şehirlerin kalkınması için yeterli coğrafi şartlar, finans kaynakları, pazarlama şartları, üretim imkanları ve benzeri bir çok şart oluşsa bile, havaalanı ve yüksek hızlı tren bunun bir ayağını eksik bırakmaktadır.

Geçmiş iktidarlar döneminden beri bir türlü yapılamayan havaalanı, yüksek hızlı tren ve demiryolu yük taşımacılığı konusundaki beklentiler bu günlerde zirveye ulaşmıştır.

Şehrimizin hemen her köşesinde vatandaşlarımız bunları konuşmakta, hükümetten, siyasilerden ve iş çevrelerinden hangi adımların atılacağını takip etmektedirler.

En son başbakanın Çorumun havaalanına ihtiyacı yok demesi hemşerilerimiz arasında hayal kırıklığına yol açmıştır. Kimi siyasi çevreler çıkıp başbakanın söylediklerini savunsalar da, kamuoyunda oluşan beklentiler ve isteklere bakılırsa, Çorumlu hemşerilerimiz başbakan ve hükümetlerin gelip geçici olduğunu, şehrimizin kalkınmasının ve gelişmesinin daha önemli olduğunu düşünmektedirler.

Daha sonra bir iş adamımızın çağrısıyla Çorumun kendi imkânlarıyla havaalanını yapması konusu gündeme gelmiştir.

Bizler siyasi partiler olarak her ne kadar farklı düşünceler taşısak da konu şehrimiz olunca, konu şehrimizin gelişmesi ve kalkınması olunca her türlü siyasi hesabı bir kenara bırakmalıyız.

Gerek siyaset dünyası gerek iş çevreleri gerekse vatandaşlarımız olarak Çorum ortak paydasında buluşmalı el birliği ile şehrimizin beklentisini karşılamalıyız.

Bu şehirde doğup büyüyen, bu şehirde yaşayan her bir Çorum evladı gibi şehrimiz için elimizi taşın altına koymalıyız.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Çorumumuzun havaalanı, yüksek hızlı tren ve demiryolu yük taşımacılığı imkânlarına bir an evvel kavuşması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu konuda siyasilerin. iş çevrelerinin ve vatandaşlarımızın aynı düşünce etrafında kenetlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şehrimize katkı sağlayacak her bir adımı da destekleyeceğimizi ifade ediyoruz.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim