Sungurlu Belediyesi’nin 2018 yılının Ocak ayı Meclis toplantısı Salı günü gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, komisyonlarda görev alan MHP’li üyelerin partilerinden istifa etmeleri nedeniyle yerlerine bağımsız üyeler seçildi.

Belediye Meclisi 9 AKP’li ve 6 MHP’li üyeden oluşuyordu. MHP’li üyelerin partilerinden istifa ettiklerini açıklamaları üzerine bu 6 üye şimdilik bağımsız olarak görev yapacak.

Toplantıda belediyenin iç denetimini yapacak olan Denetim Komisyonu’na üye seçimi de yapıldı. Belediyenin 2017 yılı mali ve işlemlerinin denetimi için oluşturulan Denetim Komisyonu’na AKP’den 3, bağımsızlardan 2 üye belirlendi. Komisyona AKP’den İrfan Kasım Buğ, Veysel Dorukoğlu ve Adem Balkanlıoğlu seçilirken, bağımsızlardan ise Fazlı Koçak ve Fevzi Yalınkılıçlı girdi.

Komisyon, belediyede 2017 yılı içerisinde yapılan tüm ihale, alım-satım, hizmetler ile birimlerin çalışma performanslarını evraklarla birlikte kontrol edecek. Komisyon, kontrolün ardından hazırlayacağı raporu, Meclis’e sunacak. Komisyonun, ayrıca denetim sırasında karşılaştığı usulsüzlüğü savcılığa suç duyurusunda bulunma gibi görevi de bulunuyor.

Toplantıda 2018 yılında meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün içi ödenecek “huzur hakkı” miktarının belirlenmesi de görüşüldü.

Sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesinin görüşüldüğü toplantıda, ayrıca; zabıta ve itfaiye personelinin fazla çalışma ücretleri, kamu kurum ve kuruluşlarına uygulanan su ve atık su tarife ücreti ve Gölbağları Mahallesi 759 Ada’ya ait plan değişikliğine ilişkin imar komisyon raporu gibi maddeler görüşüldü.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim