İlçe başkanları adına ortak basın bildirisi okuyan Merkez İlçe Başkan Ertuğrul Onan, “18 Mart 2018'de yapılacak 12. Olağan Büyük Kurultayımıza adım adım götürecek parti kongre takvimimiz 9 Ekim 2016 tarihinden itibaren işlemeye başlamıştır, ilimizde de 26 Mart 2017 Bayat İlçe Kongremizle başlayan ilçe kongrelerimiz tamamlanmıştır.

Bu hafta sonu yapılacak olan İl Kongremizle birlikte ilimizde kongre süreci tamamlanacak ve Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Teşkilatları büyük kurultayımız öncesi kongre takvimini tamamlayacaktır” dedi.

MHP’nin 1 Kasım 2015'den sonra çok şiddetli ve benzerlerine çok az rastlanmış kara bir dönem yaşadığını, partiyi boyunduruk altına almak ve önünü kesmek için olağanüstü operasyon sürecinin aylarca sürdürüldüğünü belirten Onan, “Camiamız; kendi siyasi tarihindeki gibi bir kez daha kenetlenmiş, yeniden toparlanmış ve bu badireyi dirayeti ve kararlılığıyla atlatmayı bilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde hesap yapan çevreler geri çekilmiş değildir, buldukları ilk fırsatta partimize aynı şansı deneyeceklerdir.

Bu nedenle ilçe kongrelerimiz süreçlerinde Milliyetçi-Ülkücü Hareketin haysiyet ve hassasiyetlerini taşımaya özen gösterdik.

Bizler ilçe başkanları olarak ilçelerimizde Liderimizin ve Genel Merkezimizin işaret ettiği şekilde ve Büyük Kurultayımızla ilgili yayınlamış olduğu genelgeye sadık kalarak ilçe kongrelerimizi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Kongreler sürecinde FETÖ ve diğer suç örgütleriyle herhangi bir irtibatı, iltisakı ve illiyet bağı tespit edilenleri ayıkladıklarını ve partiyle ilişiklerini kestiklerini kaydeden Onan, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Kongrelerin neticesi ne olursa olsun; küskünlüğe ve gruplaşmalara asla ortam vermedik.

Taşınan görevin fazilet ve sorumluluğu, elden ele değişerek ve pekişerek gelecek nesillere intikal ettirilecektir düşüncesini taşıdık.

Kongrelerin demokratik ikliminde öne çıkan değerli dava arkadaşlarımızı, kazanan yâda kaybeden tasnifine tevessül etmeden herkesi kucakladık ve hep birlikte Milliyetçi Hareket Partisi'nin başarısı için çaba gösterdik.

Teşkilatta birlik, sahada birlik, söylemde birlik ve ülküde birlik için üzerimize düşen vazifeyi azami derecede yerine getirmeye çalıştık.

İçinden geçtiğimiz dönemde yaşanan gelişmeler karşısında soğukkanlı ve hukuka bağlı hareket ettik.

48 yıllık mirasa sahip çıktık, Liderimizin yanında dimdik durduk, ilçe Kongrelerimizi azim ve heyecanla tamamladık. Şüphe yok ki, ilçe kongrelerimizde teşkilat mensuplarımızın ortaya koyduğu dayanışma, MHP'nin emin adımlarla ilerleyişine katkıda bulunacaktır.

Bu hafta sonunda yapılacak İl Kongremizde de geçtiğimiz yıl Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin takdiriyle görev alan ve günümüze kadar bu görevi yürüten, ilimizde Liderimizi temsil eden İl Başkanımız ve İl Yönetimimizle birlikte yolumuza devam etmek istiyoruz.

Teşkilat bütünlüğümüzü sağlamak ve sürdürmek için,

Milliyetçi-Ülkücü Hareketin tek vücut olduğunu göstermek için,

Liderimizle ve Genel Merkezimizle uyum içerisinde çalışmaya devam etmek için,

İstikrarlı bir yönetim anlayışını sürdürmek için,

İlçe Başkanları olarak geçen yıldan beri çalışma arkadaşımız, mevcut İl Başkanımız Mehmet Akif Araş ve yönetimi ile devam etme kararımızı ve yeni bir dönemin kapısını araladığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.” (Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim