Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan görevinden istifa etti.
Sinan Özcan istifasına gerekçe olarak, ağabeyi Fatih Özcan’ın MHP’den 26. Dönem Milletvekilliği için aday adayı olmasını gerekçe göstererek, “Tarafsızlık ilkesi gereğince görevimi bırakıyorum.” dedi.
MHP Merkez İlçe Başkanı Özcan istifasını önceki akşam düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.
Parti binasında gerçekleşen basın toplantısında MHP İl Başkanı Bekir Çetin’in yanı sıra az sayıda partili de hazır bulundu.
Sinan Özcan, Merkez İlçe Başkanlığı boyunca MHP’nin kurumsal yapısını yeniden kazandırmayı amaçladığını belirterek, “Göreve geldiğimiz gündem itibaren Çorum’da bir gönül seferberliği başlatarak MHP’nin kurumsal yapısını yeniden kazandırmayı amaçladık. Bu bağlamda adamın adamı değil, davamın adamı olmayı şiar ettik. Merkez ilçe başkanı olduğum süre zarfında MHP Çorum Merkez’de bu zamana kadarki en yüksek oyunu bizim yönetimimizde almıştır. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bugün itibarıyla, ağabeyim Fatih Özcan’ın ve diğer aday adaylarının bu süreci daha demokratik, daha şeffaf geçirebilmeleri için MHP Çorum Merkez İlçe Başkanlığı’ndan istifa ediyorum. Bundan sonra teşkilat başkanlarımın emrinde camiada bir nefer olarak çalışmalarıma hızlı bir şekilde devam edeceğim. Çalışma esnasında kalbini bilerek veya bilmeyerek kırdığım herkesten helal etmelerini benim varsa helal ediyorum.” diye konuştu.
MHP İl Başkanı Bekir Çetin ise Sinan Özcan’a çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, “1 Kasım seçimleri için her biri birbirinden değerli 15 aday adayımız var. Aday adayları arasında rekabetin şeffaf hâle gelmesi için istifa eden Sinan Özcan kardeşimizi yürekten kutluyoruz. Kendisi siyasî bir nezaket göstermiştir. Sinan Özcan’la dava arkadaşlığımız hep devam edecek. Birlikte omuz omuza dava arkadaşı olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sinan Özcan kardeşime bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


MHP İl Başkanı Bekir Çetin (Sağda), Sinan Özcan’a partiye sunduğu hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim