TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, MHP Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin ile birlikte Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu ve Daire Başkanı Fetullah Güner ile bir görüşme yaptı.

Görüşmelerde öğrenci barınma hizmeti veren kurumların taleplerinin ilettiklerini ifade eden Sungurlu MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin, yeni düzenlenen yurtlar yönetmenliği hakkında da bilgi alış verişinde bulunduklarını kaydetti.

Yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren MHP İlçe Başkanı Şahin, ülke genelinde öğrenci yurt pansiyon apart ve stüdyo dairelerinin çalışma prensipleri ve fiziki şartlarında köklü değişiklikler yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Aladağ’da meydana gelen talihsiz yurt yangını neticesinde onlarca masum çocukların yanarak can verdiğini hatırlatan Şahin, “Bizleri derinden etkilemiş ve üzmüştür. Bu ve benzeri yaşanan olaylar neticesinde Yurtlar yönetmeliğinde yapılan köklü değişikliklerle ilgili Özel öğrenci yurtlarının Yeni yönetmeliğe uygun hale getirilebilmesi ile ilgili hususları görüşmek ve Özel öğrenci yurtlarının taleplerini iletmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu ve Daire başkanı Fetullah Güneri ile Federasyon Başkanımız Hüseyin Yıldızhan’la birlikte bir takım görüşmeler gerçekleştirerek sektörün talep ve sıkıntılarını dile getirdik” dedi.

MHP İlçe Başkanı Şahin, “Türkiye genelinde özel yurtları ilgilendiren bu konuyla ilgili yakından ilgilenen AK Parti Çorum Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile MHP Samsun Milletvekilimiz Erhan Usta’ya öğrenci yurtları birliği olarak teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim