Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini aştığı, sistem krizi oluştuğu, bu hukuki çatallaşmayı ülkenin kaldıramayacağı ve yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu yönünde beyanda bulunduğunu hatırlatan Aras, açıklamaların toplumun büyük kesiminde olumlu yankılar bulduğunu dile getirdi.
Aras yaptığı açıklamada MHP Lideri Bahçeli’nin tıkanmış sisteme nefes aldırmayı, Anayasanın çiğnenmesinin önüne geçilmesini, devlet yapısındaki düğümlenmeyi çözmeyi, hukuki çatallaşmayı bitirmeyi önerdiğini anlatan Mehmet Akif Aras, “MHP'nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP; AKP'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir. Yeni darbelere davetiye çıkaran, yeni krizleri tetikleyen kronik bir politik atmosferi dağıtmayı hedeflemiştir.
Siyasi tıkanıklığın giderilmesi, cumhurbaşkanlığı makamı ile iktidarın çözüme sevk edilmesi için zorlayıcı demokratik siyasi dalga yaratmıştır” dedi.
MHP Lideri Bahçeli’nin, “Türkiye akıntıda sürükleniyor, selin önünü alalım” dediğini kaydeden Aras, MHP Genel Başkanı’nın ne dediğini anlamamakta diretenlerin kafalarında bir sorun yoksa niyetlerinde bir bulanıklık olduğunu ifade etti.
Aras, Tane tane söylüyoruz, defalarca tekrar ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne dediği bellidir. Biz ezelden ebede Hakk’ın yolunda, milletin yanındayız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilke ve ülkülerimize sonuna kadar bağlıyız. Siyasette tutarlı, dürüst, sorumlu ve milli anlayışımızdan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Demokratik olgunluk, ahlak ve sabırla meseleleri karşılayacağız. Çözüm ve çıkış yollarının aranacağı yer olarak TBMM’yi göreceğiz. Türkiye’nin yasa ve Anayasaya uymayan yönetim yapısının derhal düzeltilmesini, hukukun tam manasıyla egemen kılınmasını öncelik göreceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi parlamenter sistemin revize edilip reforma tabi tutularak devamından yanayız. Egemenliğin sahibi aziz milletimiz, aynı zamanda son sözün de sahibidir. Buna inancımız dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim