Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Hitit Üniversitesi Rektörü ve İİBF Dekan Vekili Prof.Dr. Reha Metin Alkan, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adına fakülte birincisi Maliye Bölümü öğrencisi Fatma Başer’in konuşmasının ardından Hitit Üniversitesi Rektörü ve İİBF Dekan Vekili Prof.Dr. Reha Metin Alkan öğrencilere hitabetti.

Dünyanın çok değiştiğini ve mazeret üretenlerin yerini iş yapanların aldığını belirten Prof.Dr. Alkan, Dünyadaki mazlumların ve acı çekenlerin umudu haline gelen Türkiye’nin büyük bir güç haline geldiğini söyledi. Bunun devam etmesi için yoğun şekilde çalışmak gerektiğini anlatan Alkan, bir dava ve hedefleri uğruna çalışan insanların başarılı olacağını dile getirdi.

Türkiye’nin vizyonunu gençlerin belirleyeceğini vurgulayan Prof.Dr. Reha Metin Alkan, kimsenin rutini yapma şansının olmadığını katma değeri yüksek ürünler üreterek satması gerektiğini söyledi.

İnsanların bir ürünü geliştiremiyorsa bilimi takip etmekten başka şansının olmadığını kaydeden Alkan, “Herkesin kendisinden başka en az bir kişiye yardımcı olması gerekir. Kişisel olarak rahatınızın yerinde olması yeterli olmamalı. Kim var diye sorulduğunda etrafınıza bakmadan ben varım diyebilmeniz gerekir” dedi.

Öğrencilere öğüt vermek istediğini de kaydeden Hitit Üniversitesi Rektörü ve İİBF Dekan Vekili Prof.Dr. Reha Metin Alkan, öğrencilerin kalitenin ölçüsü olmasını, kendilerine güvenmelerini ve işlerinin merkezine insanı koymalarını tavsiye etti.

Yapılan konuşmanın ardından fakülte bitirirken derece yapanlara diploma ve plaketleri verildi.

Fakülte birincisi Maliye Bölümü öğrencisi Fatma Başer, ikinci İktisat Bölümü öğrencisi Büşra Aydoğan ve üçüncü Maliye Bölümü öğrencisi Nalan Küçük’e diplomalarını Hitit Üniversitesi Rektörü ve İİBF Dekan Vekili Prof.Dr. Reha Metin Alkan ve Fakülte Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Sabiha Kılıç verdi.

Törende İşletme Bölümü’nde dereceye giren Eda Gümüşsoy, Bahar Parlak ve Ali Ulutaş’ın belge ve plaketini İşletme Bölüm Başkan Yardımcıları Doç.Dr. Sabiha Kılıç, Yrd.Doç.Dr. Ali Bayram verirken, İktisat Bölümü’nde dereceye giren Büşra Aydoğan, Fatih Kaya ve Muhammed Ali Karakoyun’un belge ve plaketini İktisat Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Mustafa Bilgin ve bölümün öğretim elemanları verdi. Mezuniyet töreninde Siyaset Birimi ve Kamu Yönetimi’nde dereceye giren Nuh Çırakoğlu, Tansu Aktaş ve Rabia Şahin’in belge ve plaketini bölüm başkanı Prof.Dr. Ahmet Özalp, Maliye Bölümünden dereceye giren Fatma Başer, Nalan Küçük ve Dilan Kurtay’ın belge ve plaketini bölüm başkanı Yrd.Doç.Dr. Neslihan Koç verdi. Diğer öğrencilerin de belgelerinin verilmesinin ardından mezunlar hep birlikte kep fırlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim