Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart yerel seçimlerinden buyana muhalefet partisi CHP Belediye Meclis Grubu olarak sürekli şeffaflık ve hesap verilebilirlik çağrısı yaptıklarını belirterek, “Belediye borçlarının açıklanması, ihalelerde geçmişte yapılan usulsüzlüklerin devam ettirilmemesi, günlük ödemelerin hangi firmalara yapıldığının her gün belediye web sitesinden yayınlanması gibi bir takım yolsuzluk ve usulsüzlükleri engellemeye yönelik taleplerde bulunduk.

Lakin, belediye yönetimi sürekli hesap vermekten ve şeffaf olmaktan kaçındı. En son Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı madde olarak verilen teklifle belediye mezbahası BELTAŞ’a devredildi. Bunun apar topar yangından mal kaçırır gibi böyle önemli bir maddenin kamuoyuna net olarak anlatılmadan Belediye Meclisi’nde iktidar partisi oyları ile geçirilmesinin karanlık bir yüzü vardır” dedi.

“ATILAN ADIMI ŞEFFAF BULMUYORUZ”

Belediye yönetiminin bu adımını demokratik, hesap verebilir ve şeffaf bulmadıklarını ifade eden Tuncay Yılmaz, “Bu yapılan usulsüzlük ve yolsuzlukların zeminini hazırlayan adımlarda tüm oy veren Belediye Meclis üyelerinin vebal ve sorumluluğu vardır.

Şeffaflık taleplerimizle köşeye sıkışan, geçmişin hiçbir usulsüzlük ve yolsuzlukları ile Sayıştay raporlarına rağmen mücadele etmeyen, soruşturma açamayan belediye yönetimi, belediyenin gelir getiren birimlerini şirketlerine devrederek meclis ve muhalefet denetiminden kaçırmak istiyor. Muhalefetin adım adım takip etmesi nedeniyle belediyede istediği dalavereyi çeviremeyen yönetim bu birimleri şirketlere devrederek, tamamen şeffaflık ilkesinden kaçmaya çalışmaktalar.

Bu yöntemle gelir, gider takibi ve personel alımları konusunda muhalefetin attığı adımları engelleyerek Çorum halkının parasını daha rahat çarçur etmek ve torpille yandaşlarını işe daha rahat alabilmek için bu yöntem tercih edilmiştir. Bu konuyu yargıya taşıyarak yürütmenin durdurularak bu işlemin iptali konusunda gerekli tüm hukuki yolları deneyeceğimizi duyurur, kamuoyunun ve tüm Çorumluların bilgisine sunarız” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim