Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ulumezarlık ve Hıdırlık Mezarlığı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, Mezarlıklar Müdürü Aydemir Altınörs’ten bilgi aldı.

Hıdırlık Mezarlığı’ndaki yolların kendi dönemlerine kadar toprak olduğunu, taş duvarların yıkılmaya yüz tutmuş halde olduğunu belirten Zeki Gül, “2009 yılında Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü göreve geldikten sonra bordür, kilit taşı ve taş duvarları yenileyerek Hıdırlık Mezarlığımıza çok güzel bir bakım yaptık” dedi.

Gül, “Hıdırlık Mezarlığı içerisinde bulunan camimiz tarihi eser olduğu için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmektedir. Vatandaşlarımız Vakıflar Genel Müdürlüğü mezarlıklarda çok güzel çalışmalar yapıyor diye bizleri arıyor. Çorum merkezdeki bütün mezarlıkların bakımı onarımını Çorum Belediyesi yapmaktadır. Hemşehrilerimiz Hıdırlık ve Ulumezarlık’ı ziyaret ettiklerinde yeni bir çehre kazandırdığımızı göreceklerdir. Bütün müdürlüklerimizde çalışmalarımız Çorum halkına yakışır bir şekilde devam etmektedir” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim