Çorum’da  kent merkezinde bulunan Ulu mezarlığında ki esrarengiz olayda ilginç bir gelişme yaşandı. Bu güne kadar hiç konuşmayan mezarlık görevlisi suskunluğunu bozarak gördüğü şeyin yüzde yüz insan olduğunu söyledi.
1982 yılında ölen Fatma Ç’ye ait mezarın başında  5 gün boyunca  ağlayan kızı  çok yakından görüp kovalayan  ancak bu güne kadar hiç konuşmayan Mezarlık sorumlusu Fikret Yumutkan önemli bir iddiayı gündeme getirdi. 
 Yumutkan  “ O gece Fatma Ç’nin mezarında ağlayan siyah giyimli , saçları örgülü kıza  yaklaşa bildiğim kadar yaklaşıp  “Kızım ben mezarlık görevlisiyim gel kaçma sana yardımcı olayım” dedim. O kaçıp gözden kayboldu. Onu çok yakından gördüm ve gördüğüm şey ise yüzde yüz insandı” dedi.

Çepni Mahallesi'ndeki Ulu Mezarlık görevlileri, 26 Nisan gecesi, bir genç kızın mezarlığa gelerek, Fatma Ç.’ye ait mezarın başında konuşup, ağladığını fark etti. Görevliler, 27, 28 ve 29 Nisan geceleri de genç kızı aynı mezarın başında ağlarken gördü.

 KAFASINI ÇEVİRİP DİKKATLİCE BANA BAKTI VE HİÇ KONUŞMADI

Fatma Ç.'nin mezarının üzerine, 'Her gece oraya gelip neden ağlıyorsun, derdin ne? Yardımcı olalım, bize not bırak' yazılı notu bırakan mezarlık görevlisi  Fikret Yumutkan yaptığı açıklamada “7 yıldır burada görev yapıyorum. O gece saat 21.00’da beni aradılar. Kızın geldiğini söylediler.  Zaman geçirmeden mezarlığa geldim.  Duvarın dışından baktım. Siyah giyimli bir kız çocuğu Fatma Ç’ye ait mezarın başındaydı. Oradan dedim ki ; Siz kimsiniz? Ağlıyorsunuz orada. Ben mezarlık görevlisiyim. Vatandaşlara yardımcı olduğum gibi derdiniz ne ise size de yardımcı olayım. Sonra kafasını çevirip bana baktı. Ben bu kız çocuğuymuş dedim.

OMUZLARINA KADAR ÖRGÜLÜ SAÇLARI VARDI

Ben duvardan atlarken o  yürümeye başladı. Arkadaşın elinden feneri alıp koşarak  peşinden gittim. Aramızda 30- 40 metre  mesafe vardı . İyice yaklaştım, ancak onu yakalayamadım. 1.60 boylarında siyah giyimli, omuzlarına kadar saçları vardı ve saçları örgülüydü.

BELKİ MEZARLARIN ARASINA YATMIŞTIR DİYE DÜŞÜNDÜM

Yüzünü tam net olarak hatırlayamıyorum. Aslında yakalardım diye düşünüyorum. Gece karanlık ve ağaçlık olması sebebiyle mezarlıkların arasına yattı mı, kaçtı mı o anda bulamadım. Belki bulurum diye birkaç mezara baktım. Belki mezarların arasına yatmıştır diye düşündüm.

SONRA GERİ GELİM MEZARIN ÜSTÜNE NOT YAZDIM

Fakat tüm aramama rağmen bulamadım. Ben takibimi sürdürdüm.  İlerde yol bitiyor. Ağaçlık alanda kayboldu.  Kaybolunca geri döndüm ve "Ben mezarlık görevlisiyim. Benim görevim vatandaşlara yardımcı olmak. Vatandaşa yardımcı olmak istediğim gibi size de yardımcı olmak istiyorum. Bir derdiniz bir sıkıntınız var ise ben size yardımcı olmak istiyorum. “ yazılı not bıraktım. Belki geri gelirse benim bıraktığım notuda okur ise o da bir şeyler yazar diye düşünerek kağıt ve kalem bile bıraktım.

BEN O BİR İNSANDI DİYORUM

Yüzde doksan dokuz bile demiyorum. Yüzde yüz insandı o. İnsanlar cin, peri diye acayip fikirler üretiyor  böyle bişey yok. Havada uçuyor, ayakları yok falan diyorlar yine öyle bişey yok. Bizim nasıl bir kız çocuğumuz var aynı onun gibi.  Biran önce bulunması için de çalışıyoruz” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim