Meydana bir turizm bürosu kurulması gerektiğini kaydeden Bilan, yabancı ve yerli turistlerin yararlanacağı geçmişten günümüze bilgileri bugünlere taşıyan uluslararası eserlerin de olduğu bir kütüphane kurulması gerektiğini söyledi.

Bilan, Çorum gündemine ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamasında Çorum Valiliği karşısına yapılan Kent Meydanı hakkında değerlendirmede bulunan Alper Bilan, “Çorum’da uzun süredir tartışmaları süren meydanla ilgili olarak şahsım hem de Vakıf 19 yönetimi adına bazı konuları dile getirmek isterim. Uzun gayretler sonunda Çorum’a kazandırılan bu meydan üzerinde yapılacak çalışmalarda hemen karar verilmemeli, profesyonel bir ekiple çalışmalar enine boyuna yürütülmeli ve kesinlikle oldubittiye getirilmemelidir.

Meydanın isminin Kadeş olması önemlidir. Kadeş Barış antlaşmasından yola çıkılarak dünyaya barış, sevgi ve kardeşlik mesajı verilebilir. Ve bu mesaj Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurt Sulh Cihanda Sulh” mesajı ile de çok örtüşecektir. Yalnız meydana Kadeş adını vermek yetmez. Bu meydana Hitit uygarlığını temsil eden tüm dünyanın ilgisini çekecek Hitit mimarisini ve sanatından esinlenen bir Hitit çeşmesi yapılmalı, bir turizm bürosu kurulmalı gelen yabancı ve yerli turistlerin yaralanacağı bilgi edineceği geçmişten günümüze bilgileri bugünlere taşıyan uluslararası eserlerinde olduğu bir kütüphane kurulmalıdır.

Bu söylediklerimizin sözde kalmaması için şahsım ve Vakıf 19 Yönetimi olarak Ankara ilinde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Ankara’da çok özel mimari işlere imza atmış Çorumlu bir mimar ve Hititler konusunda uzman profesörlerden oluşan bir grupla bu meydan için mimari bir proje hazırlıyoruz. Tabi ciddi ve güzel işler ortaya çıkarılması için zamana ihtiyaç var.

“BU KENTE HİZMET BORCUMUZ VAR”

Vakıf 19 olarak bu kente hizmet borcumuz olduğunu biliyoruz. Biz bu projeyi bitirip ilgililere sunacağız. Bizim için işin kimin tarafından yapıldığının bir anlamı yok önemli olan bu meydan en güzel şekilde memleket yararına ve kente gelir getirecek bir şekilde dizayn edilsin ve oraya gelenlere huzur mutluluk versin.

Vakıf 19 olarak bu kentin menfaatine gördüğümüz konularda yapıcı eleştiriler yapmaya devam edeceğiz. Ama sadece eleştirmeyeceğiz gerektiğinde taşın altına elimizi koyup çözüm önerilerimizi de en üst seviyeden dile getireceğiz. Umarım bu tür önerilerimiz dikkate alınır ve bu meydana acele ile bir şeyler yapılmaz. Hepimiz Çorum adına aynı taraftayız. Sabırla iyice araştırarak bilimsel ve tarihsel destek alınarak Çorum muhteşem bir meydana kavuşabilir. Bu meydan turizm adına çok önemli bir kazanç olacaktır” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim