ÇORUM HABER’in “Kadeş” ismini önerdiği meydan, Valilik önündeki bahçe ile birlikte yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alanı oluşturuyor. Tekel binasının yıkılması ve arkadaki otoparkla birleştirilmesi sonucu, Belediye İlbank’ın da katkısıyla geçen yıl Ağustos ayında meydan düzenlemesine başladı. İşi, ihaleyle 16 milyon 743 bin liraya Birtam İnşaat A.Ş. üstlendi. İnşaat çalışmaları bugüne kadar yoğun bir tempoda sürdürüldü.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Özel İdare binasının geçtiğimiz günlerde yıkıldığını, Sağlık Müdürlüğü binasının da, inşaatı bitmek üzere olan Sağlık Kompleksi’ne taşınılmasından sonra yıkılacağını hatırlatarak, saha içinde kalan eski dersane binası ile ilgili olarak, önceki gün mülk sahibi ile anlaşma sağlanıp protokol imzalandığını, arkada, Kulaksız 1. Sokak’ta otopark bağlantı yollarının kamulaştırma işlemlerinin de tamamlandığını söyledi.

Meydanın arka kısmında, iki yanda iki kafeterya yapılmakta olduğunu, ortada ise yeraltı otoparkına girişin bulunduğunu anlatan Başkan Yardımcısı Zahir, iki katlı otoparkın 350 araçlık olduğunu ifade etti. Kafelerin meydana hakim olduğunu da vurgulayan Zahir, “Çorum büyük bir meydanın yanısıra, iki güzel kafe de kazanmış olacak” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim