Mevsimlik tarım işçilerinin sağlığının korunması amacıyla her Toplum Sağlığı
Merkezinden 3’er kişilik ekipler oluşturuldu. Oluşturulan ekipler her ay en az 2 kez mevsimlik tarım işçilerini yerinde ziyaret ederek genel sağlık taramalarının yanında gebe-bebek ve lohusa izlemlerini yaparak, gerekli durumlarda hastaneye sevklerini gerçekleştirdi.
Ziyaretlerde ayrıca mevsimlik tarım işçileri aile hekimlerine ‘misafir hasta’ kaydederek, gebe-bebek ve çocuk aşılamalarının aşı takvimine göre tamamlanması ve sıtma taramalarının yapılması sağlandı.
Bu bağlamda, 2016 yılında Çorum’da toplam 853 mevsimlik tarım işçisi gerekli eğitimlerin yanında, sağlık taramasından geçirildi.
Türkiye’deki 7 milyon tarım işçisinin %50’sini mevsimlik tarım işçileri oluşturuyor. Mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları sağlıksız ortamlar ve birden fazla ile göç etmeleri nedeniyle bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskleri daha yüksek oluyor. Mevsimlik tarım işçilerine verilecek olan sağlığın korunması ve iyileştirilmesi yönündeki hizmetler ve eğitimler sadece onların değil, bütün toplumun sağlığını yakından ilgilendiriyor.

(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim