Tanıtım toplantısında açış konuşmasını yapan Çorum Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Osman Yüztgenç, insan odaklı çalışmalar yürüttüklerini belirterek maddi ya da manevi olarak bir yara gördüklerinde merhem olabilmek için çareler aradıklarını belirtti. Dernek olarak gençlerin manevi değerlerle donanmasını sağlayacak çalışmalar yaptıklarını belirtken Yüztgenç, toplumun sıkıntılını durumlarından birisinin de mevsimlik işçiler olduğunu, mevsimlik işçilerin sorunlarını araştırıp kitapçık haline getireceklerini ve bunu çözüm için yetkili kurumlara ileteceklerini anlattı. Yüztgenç, “Bir kişiye de ulaşabilsek kendimizi bahtiyar hissedeceğiz insanların mutlu olması için katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın da konuşmasında insanların bulunduğu illerde karınlarının doymasını sağlayacak projeler üretilmesi gerektiğini ifade etti. İstihdama yönelik projelerin yaraya merhem olacağını düşündüğünü belirten Aşgın, sivil toplum kuruluşlarının projelerini ellerinden geldiği kadar destekleyeceklerini belirtti.

Proje Koordinatörü Musa Bilge de; ekili alan büyüklüğü bakımından Çorum’un 5. Sırada olduğunu belirterek bu durumun mevsimlik işçi almayı zorunlu hale getirdiğini söyledi. Halkın %22.5’inin tarım sektörüyle uğraştığını, tarım işçilerinin %60’ından fazlasının yoksulluk sınırı altında yaşadığını dile getiren Bilge, projenin merkez, Alaca ve İskilip’i kapsadığını buralardaki 30 köyde mevsimlik işçiler, imamlar, öğretmen ve muhtarlarla görüşerek mevsimlik işçilerin haklarıyla ilgili bilgilendirme yapacaklarını belirtti. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim