uluslararası işbirliklerine büyük önem veren Üniversitenin 20 ülkede 48 üniversite ile yaptığı Mevlana Değişim Programı anlaşmalarının sayısını arttırarak programdan daha aktif bir şekilde yararlanmak ve öğrencilerimiz ile öğretim elemanlarını bu konuda teşvik etmek için yapılması gerekenlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Mevlana Değişim Programı Nedir?

Mevlana Değişim Programı, yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir program. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurtdışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkedeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açıldı. Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın değişim programı bünyesindeki hareketlilik bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsıyor.. Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için öğretim elemanları ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabiliyor.

2019 - 2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Değişim başvurularının başladığının ifade edildiği açıklamada bunun için 22 Şubat 2019 tarihine kadar Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü’ne başvuruda bulunulabileceği ifade edildi.

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Başvuruları ise, 12 Nisan 2019 tarihine kadar proje yürütücülerinin kendi şifreleriyle www.yoksis.yok.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim