KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet ve Tarım Orkam Sen İl Temsilcisi Ali Türksal, dün CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, hastanelerin taşınması ile ilgili süreç hakkında İl Başkanı Suvacı ile görüş alışverişinde bulundular.
“ÇORUM’A İKİ HASTANE FAZLA DEĞİL”
650 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin artık Çorum’un ihtiyaçlarına cevap vermediğini belirten KESK Dönem Sözcüsü Kocatüfek, “800 yataklı hastanenin yapılmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak 650 yataklı hastanenin kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Yeni yapılan hastanenin sadece binasına 200 milyon lira harcandı. Bu kadar para 150 yatak daha fazla olsun diye mi harcandı? Çorum’a iki hastane fazla değil. Çorum’un Yozgat’tan, Kırıkkale’den nesi eksik? Bu illerde iki-üç tane kamu hastanesi var. Mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapanmaması için tüm siyasilerin ve Çorumluların desteğini bekliyoruz” dedi.
“MEVCUT HASTANENİN KAPATILMASI VEYA
ATIL DURUMA DÜŞÜRÜLMESİNİ KABUL EDEMEYİZ”
Çorum’un daha fazla hastaneye sahip olması gerektiğini dile getiren CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ise şunları söyledi:
“Çocukluğumuzdan itibaren orası hastaneydi. O hastane Çorum’un geçmişidir. O yüzden hastanenin kapanmasını veya atıl duruma düşürülmesini hiçbir Çorumlu istemez.
Hamoğlu tarafından Çorum Barajı’nın bulunduğu yerde göğüs hastanesi olarak yapılması planlanan yer geçmişte siyasi entrikalarla FETÖ’cülere verilmişti. Şimdi de orayı imam hatip yapmışlar. Çorum’da birçok imam hatip okulu var. Belediye büyük bir külliye bile yaptı. O bina hastane olarak planlanmıştı ve bugün tıp fakültesinin kullanacağı en güzel yerlerden birisidir.
Çorum, sağlık alanında bölgesinde merkez olmak istiyorsa daha fazla hastaneye sahip olmalıdır. Bir tarafı yaparken bir tarafı yıkmamak lazım. Hastane zaten tıklım tıklım dolu. İki hastanenin birden hizmet vermesi hastanelerdeki yoğunluğu da azaltacaktır. Çorum sürekli gelişen bir il. Milletvekilleri, vali ve ilgililer toplumun sesine kulak vermeli” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim