Ağıcı Ailesi’ne ait eski konak, yaklaşık 15 yıl önce boşaltılınca her geçen gün daha da köhne bir hâle geldi. Zaman zaman binadan kopan taş ve toprak parçalarının yoldan geçen yaya ve araçların üzerine düşmesi üzerine Çorum Belediyesi tarafından tedbir amaçlı olarak etrafı sac ile kaplandı.

Fakat bu önlem, tam bir güvenlik sağlamazken, sokağı daraltması nedeniyle de yeni bir sorun oluşturmaya başladı.

Metruk konağın hemen yanı başında faaliyet gösteren Kul Kız Apart sahibi Mustafa Kul ve Arçelik Servisi Yusuf Ekmekçi dün Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar ile birlikte ÇORUM HABER’e metruk konaktan duydukları sıkıntıyı dile getirdiler.

Kul Apart işletmecisi Mustafa Kul, binanın özellikle madde bağımlılarının yuvası hâline dönüştüğünü belirterek, “Bu durumdan bilhassa akşam saatlerinde kız öğrencilerimiz çok sıkıntı çekiyor. Konağın etrafının Belediye tarafından sacla kaplanmış olması çözümden ziyade yeni sorunları gündeme getirdi. Çok öne doğru yapılan sözde bu korunak, sokağı daralttığı ve trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gibi öte yandan oluşturduğu kuytu alanlara kötü niyetli kişilerin yuvalanmasına zemin hazırlıyor. Bu da kız öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.” diye konuştu.

“CİNAYET BİLE İŞLENDİ”

Virane konağın diğer yanında Arçelik Yetkili Servisi olarak hizmet sunan Yusuf Ekmekçi de birkaç yıl önce bu konakta bir cinayet işlendiğini hatırlatarak, “Yıkılmaya yüz tutmuş bu harabe bina her yönüyle hepimizin can güvenliğini tehdit ediyor. Şehrin göbeğinde böyle çirkin bir görüntü hiç yakışmıyor. Bir an önce çözüm bulunmasını bekliyoruz.” dedi.

“HAYATA YENİDEN KAZANDIRILMALI”

Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar ise mahallesinde çok sayıda bakımsız bina bulunduğuna dikkat çekerek, “Zamana yenik düşen bu binaların birçoğu kendiliğinden yıkılıp dökülerek can güvenliğimizi tehdit eder hâle geldi. Bu metruk yapılar bu hâlleriyle şimdilik tinercilere ve serserilere mekân olmak dışında hiçbir işe yaramıyor. Bunların bir an evvel, tarihî özellikleri ve güzellikleri ortaya çıkarılarak hayatımıza yeniden kazandırılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Muhtar Kaşar aynı sokakta bulunan Hanoğlu Konağı’nın bu konuda çok güzel bir örnek olduğunu sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim