Saat Kulesi’nin hemen yanıbaşında bulunan Yeniyol Mahallesi Eskisaray 1. Sokak ile 2. Eskisaray Çıkmazı köşe başında bulunan binanın yıllardır boş durumda bulunduğunu dile getiren vatandaşlar binanın hem yıkılmak üzere olması sebebiyle özellikle çocuklar için tehlike saçtığını, ayrıca atıl durumdaki bulunması nedeniyle bazen madde bağımlıların yuvası haline geldiğini dile getirdiler.

Yıllardır atıl durumda bulunan ve sahiplerinin kaderine terkettiği binanın bazı duvarlarının yakılması nedeniyle içine kolaylıkla girilebildiğini belirten vatandaşlar binanın içerisinden çıkan kedi büyüklüğünde farelerin korku yarattığını dile getirdiler. Boşaltıldıktan sonra adeta harabeye ve çöp yuvasına dönen söz konusu binanın, zamanla madde bağımlıların mekânı haline geldiği de kaydeden çevre esnafı da buradan çıkan farelerin kendi işyerlerine girdiğini, kötü kokulardan dolayı rahatsız olduklarını ve yetkililerden sorunlarına çözüm beklediklerini dile getirdiler.

Halkın sağlığını tehdit eden farelerden dolayı kimsenin kapısını penceresini açamaz hale geldiğini belirten vatandaşlar “Bina yıllardır kaderine terk edilmiş ve rezil bir vaziyette bekliyor. Görüntü kirliğili yapıyor. Binanın içerisi, kedi, köpekten geçilmiyor, fareler adeta cirit atıyor. Atıl haldeki bina zaman zaman madde bağımlılarına da evsahipliği yapıyor. Daha önce birkaç kez durumu yetkililere bildirdik ama bir gelişme olmadı. Bina sahipleri öldüler. Bina ise yaşları 40’ı geçen torunlarına kaldı. Onlarda ilgilenmiyorlar. Tarihi eser niteliği bulunmayan bina ha yıkıldı, ha yıkılacak diye bekliyoruz. Soruna kalıcı bir çözüm istiyoruz. Söz konusu bina çevreye hastalık ve tehlike saçıyor. Şehrin göbeğinde böyle bir binanın varlığı bizleri rahatsız ediyor” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim