Çorum’da yaşayan iki çocuk babası 64 yaşındaki Şevki Kilkaya, 20 yıldır tahta kaşık yaparak baba mesleğini sürdürüyor. Babasının vasiyeti üzerine, memuriyetten emekli olduktan sonra baba mesleğini yaşatarak takta kaşık üretimine başlayan Kilkaya “Kaşık Odası” adını verdiği 4 metrekarelik dükkânda ağaçları özenle işliyor. El emeği göz nuru ürünler tüketicinin ilgisini görmese bile Şevki Kilkaya, babasına verdiği sözü yerine getirmenin gururunu yalıyor.

Kaşık yapımını küçük yaşlarda dedesi ve babasından öğrendiğini belirten Kilkaya, 20 yıldır atölyesinde tahta kaşık ürettiğini söyledi.

Şevki Kilkaya yaptığı açıklamada, “Küçükken babam ve dedem ağaçtan kaşık, oklava, kepçe gibi pek çok malzemeyi elleriyle tek tek yapardı. Biz de onları zımparalardık. Ben resmi bir kurumda çalıştıktan sonra emekli oldum. Rahmetli babam bana bir gün şöyle dedi; 'Oğlum emekli olur canın sağ olursa senden ricam bu mesleğimizi sürdür. Bu mesleği yaşat.’

Ben de babama söz verdim ve emekli olur olmaz dükkânın kapılarını yeniden açtım. 20 yıldır baba mesleği olan bu işimi severek yapıyorum" dedi.

Metal kaşıklara karşı verdiği mücadeleyi sokak arasında küçük dükkânında devam ettirdiğini dile getiren Kilkaya, tahta kaşıklara rağbetin az olduğunu ancak babasına verdiği sözü yerine getireceğini ve ömrü yettiğince baba mesleğini yaşatmak için mücadele edeceği söyledi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim