Eğitim-Sen Çorum Şubesi önünde toplanan sendika üyeleri, Hürriyet Parkı’na kadar yürüyüp, burada basın açıklamasında bulundu.
Metal işçilerinin haklı, meşru ve onurlu direnişinin bir haftadır devam ettiğini ve dalga dalga tüm yurda yayıldığını belirten KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nevzat Veldet, direnişe destek vereceklerini söyledi.
Veldet, “Metal işçilerinin talepleri, bu ülkenin kayıt dışılığa, taşeronluğa, güvencesizliğe, iş cinayetlerine, toplu satış sözleşmeleri ile köleliğe itilen milyonlarca işçisinin ve emekçisinin talepleridir. Metal işçisinin talepleri, hepimizin talebi, metal direnişi ile elde edilecek kazanım, hepimizin kazanımı olacaktır. Bu nedenle metal işçilerinin onurlu direnişi ile dayanışmak tüm işçilerin, emekçilerin görevidir” dedi.
KESK Şubeler Platformu olarak metal işçilerinin haklı taleplerinin karşılanmasını istediklerini belirten Veldet, “Metal işçilerinin direnişini her platformda sahiplenmeye, dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz. Kendi geleceklerini belirlemek için direnen metal işçileri, iş, ekmek, demokrasi ve onur mücadelesinde yalnız değildir ve çıktıkları bu yolda asla yalnız yürümeyeceklerdir” diye konuştu.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim