Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Çorum Şubeler Platformu tarafından, son çıkan KHK ile birlikte aralarında BES Çorum Şube Başkanı Ertuğrul Alper’in de bulunduğu çok sayıda kamu çalışanının ihraç edilmesi nedeniyle Defterdarlık önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

“İhraçlara hayır, Ertuğrul Alper yalnız değildir” yazılı pankartın açıldığı basın açıklamasına CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, DİSK/Emekli-Sen Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, KESK’e bağlı Eğitim-Sen, SES, Tüm Bel Sen ve Tarım Orkam Sen’in şube başkanları ve yöneticileri de destek verdi. “Ne OHAL, ne darbe; demokratik Türkiye”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Yaşasın iş-ekmek-özgürlük mücadelemiz” sloganlarının atıldığı basın açıklamasını meslekten ihraç edilen BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper okudu.

Yasaları yok sayarak hukuksuz bir şekilde uygulamaya konulan KHK’lerle keyfi bir şekilde ülkeyi yöneten anlayışın karanlığının her geçen gün daha fazla büyüdüğünü belirten Alper, “1 Eylül ve 29 Ekim tarihli KHK’lerden sonra 22 Kasım tarihinde yayınlanan yeni bir KHK ile yine sorgusuz, sualsiz ve her hangi bir gerekçe gösterilmeden binlerce kamu emekçisinin görevine son verildi. 15 Temmuz Darbe girişimine yönelik ilan edilen OHAL ile ömrü darbelerle mücadele ile geçmiş bir anlayıştan gelen sendikamıza, darbe dönemlerini mumla aratacak bir saldırı furyası başlatılmıştır. Kamuda FETO adı altında yürütülen operasyonlarda çoğunlukla yandaş sendika Memur-Sen üyelerinin açığa çıkması, kamudaki AKP/Cemaat kadrolaşmasının iç içeliğini ortaya çıkarırken, bir anda başka saiklerle sendikamız AKP/Saray iktidarının hedefi haline gelmiştir” dedi. Son yayınlanan 677 sayılı KHK ile içerisinde BES Genel Başkanı Fikret Aslan, İstanbul 1 Nolu, Ankara 1 ve 2 Nolu, Çorum, Mersin, Tunceli, Hakkari, Mardin Şube Başkanları, Kırşehir, Muş, Adıyaman ve Malatya İl Temsilcisi’nin de bulunduğu 98 BES üyesinin görevine son verildiğini kaydeden Alper, “Görevine son verilen üyelerimiz nezdinde AKP/Saray iktidarının hedefinde sendikamız ve büro emekçilerinin talepleri vardır. Kurulduğu günden bu yana büro emekçilerinin haklı taleplerinin onurlu sesi olan sendikamız bu saldırıyı da geri püskürtecek güce ve deneyime sahiptir” şeklinde konuştu. KESK üyelerinin tamamının görevlerine iade edilene kadar yılgınlığa düşmeden, kararlı ve sürekli olarak her türlü eylem, etkinlik, dayanışma ve hukuki süreçleri sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Alper, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bizden korkmamızı ve yılgınlığa düşmemizi bekleyenleri büyük bir hayal kırıklığının beklediği bilinmelidir. Kendisine muhalif olarak gördüğü sendika, siyasi parti, medya kuruluşları, demokratik kitle örgütleri ve derneklere yönelik olarak her türlü baskı araçlarını devreye koyarak yıldırmaya çalışan siyasi iktidar şunu iyi bilmelidir ki, yolu demokrasiden sapan iktidarların sonu bellidir. Bir an önce OHAL uygulamasına son verilmeli, yayınlanan KHK’ler sonuçları ile birlikte geri çekilmelidir. Açığa alınan ve görevine son verilen Yönetici, Temsilci ve Üyelerimiz derhal görevlerine başlatılmalı, Maliye Bakanlığı bu kara lekeyi bir an önce temizlemelidir.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim