Milletvekili Kurt’un Çorum Eczacı Odası Başkanı Eczacı Sönmez Çalışkan’ı ziyaretinde Sayman Eczacı Feyzullah Yıldırım, Genel Sekreter Eczacı Olcay Çorumlu ve Eczacı Senem Deveci Aksoy da hazır bulundu.

Eczacılık Haftası nedeniyle meslektaşlarına ziyarette bulunduğunu belirten Milletvekili Kurt, eczacı bir babanın kızı olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Meslektaşlarını özel günlerinde yalnız bırakmayan Kurt, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Meslekler ihtiyaçlar sonucu ortaya çıkar.

Örneğin hastalıkların tedavisi için kullanılan ilacın, keşfedilmesinden hastanın kullanılması dâhil tüm aşamalarının yönetilmesi gerekir. İşte eczacılık mesleği de bu iş için vardır. “İlaçla tedavide eczacı kalite güvencesidir.” sözü bu mesleği güzel bir şekilde özetlemektedir. Mezun olurken eczacılık fakültesi öğrencilerinin verdikleri “söz” yani “eczacılık yemini” mesleğin kökleşmesi, saygınlığının artması için çok önemlidir” dedi.

Samimi ve duygulu bir ortamda geçen ziyarette Milletvekili Kurt, eczacıların sorunlarını dinleyerek çözüm yolları için istişarelerde bulundu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim