Yayımlanan tebliğlerle toplam 81 meslekte belge zorunluluğu başlatıldığının kaydedildiği açıklamada, 11.11.2018 tarihinde yayımlanan tebliğ ile de Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısının 81’den 117’ye çıkarıldığı ilgili tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin bu mesleklerde çalıştırılamayacağı vurgulandı.

Bu çerçevede Hitit Üniversitesi’nin, yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte meslek dallarının kapsamını genişletmek amacıyla yeni alanlara başvurularının devam ettiğinin ifade edildiği açıklamada, Rektör Prof. Dr. Alkan’ın HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı ile birlikte Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) Personel Belgelendirme Birimini ziyaret ettiği anlatıldı.

Ziyarette Üniversitenin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra toplumun her kesimine dokunmaya ve fayda sağlamaya çalıştığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Personel Belgelendirme Birimi ile Çorum’un ve bölgenin önemli bir eksikliğinin giderildiğini belirterek uluslararası standartlara uygunluğu belgelendirilmiş bir merkez olan HÜBTUAM Personel Belgelendirme Birimi’nin sahip olduğu 4 meslek dalında belgelendirme faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdürdüğünü dile getirdi.

Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi almış olanlar ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslekî ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin meslekî ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup bu durumun diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen kişiler dışında Bakanlıkça belirlenen meslek alanlarında çalışanların mesleki yeterlilik belgelerine sahip olmaları zorunluluğunun getirildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, bu kapsamda Üniversitenin tüm alanlarda olduğu gibi bu alanda da sahip olduğu vizyon çerçevesinde teknik ve insan kaynakları bakımından altyapısının yaklaşık 2 yıl önce tamamlandığını vurgulayarak gelinen noktada Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından bölgede yetkilendirme almış tek kurumun HÜBTUAM Personel Belgelendirme Birimi olduğunun altını çizdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, merkezin Türkiye’nin her tarafından yapılan başvurulara hizmet verebilecek yetkiye sahip olduğunun altını çizerek Mesleki Yeterlilik Belgesi konusundaki katkılarından dolayı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin Karaman ile bu süreçte olduğu gibi her zaman Üniversiteye destek veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’a teşekkür etti.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim