2023, 2053 ve 2071 Mesleki Eğitim Vizyonu doğrultusunda Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında başlatılan “3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli”yle ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi. Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtıma AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Reha Metin Alkan, akademisyenler, Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya ve davetliler katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, daha önce meslek yüksekokullarının memleketin üvey evlatları gibi yönetildiğini ifade etti.

Meslek Yüksekokullarının geleceğin en önemli argümanlarından birisi olduğunu belirten Alkan, 7 yıldır Meslek Yüksekokullarının fiziki alt yapısı ve akademik personelini oluşturmak için çaba harcadıklarını dile getirdi.

“Neredesin” diye sorulduğunda eli yüzü toz içinde olan sanayici ve sanayiyi iyi tanıyan akademisyenlerin Meslek Yüksekokullarını ayağa kaldırabileceğini belirten Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Meslek Yüksekokullarında 8 bin civarında öğrenci bulunduğunu ve bu öğrencileri 3+1 yöntemi ile bir dönem işyerlerinde istihdam edeceklerini vurguladı. Fark yaratılmak isteniyorsa bunun fiziki olarak değil eğitim olarak yapılması gerektiğini belirten Alkan, “Bu çocukları elimizden kaçırmamamız lazım. İyi ki eskisi gibi öğrenciler yok. Kendini yetiştirmiş, şartları iyi yorumlayan insanlarla hedeflere ulaşılabilir. Önümüzdeki 20 yılda çocukların %60’ı bilmediğimiz mesleklerde çalışacaklar. 3+1 modeli desteklerinizle olabilecek bir model. Vakıf üniversitelerinin uygulamaya çalıştığı bir modeli yeni bir üniversite olarak bizim yapmamız büyük bir başarıdır” dedi.

Tanıtımda daha sonra TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, AK Parti Çorum Milletvekilleri Erol Kavuncu, Oğuzhan Kaya ve Ahmet Sami Ceylan konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından SBMYO Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık tarafından 3+1 İş Yeri Uygulaması Eğitimi Modeli ile ilgili katılımcılara bilgi verildi.  (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim