Yapılan etkinlikte konuşan HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitede yapılan çalışmalar ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi paylaşımında bulunarak HİTÜ’nün her alanda kısa süre içerisinde nitelik ve nicelik olarak gelişerek, büyük mesafeler kat ettiğinin altını çizdi.

Üniversitede bölüm açarken istihdam odaklı olmasına büyük önem verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Alkan, HİTÜ’nün 18 bini aşkın öğrencisi, bin 100 akademik ve idari personeli, 8 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 14 araştırma merkezi ile birlikte her geçen büyüdüğünü belirtti.

Antarktika kıtasındaki çalışmalarda söz sahibi olabilmek için orada merkeze sahip olunması gerektiğini ve Antarktika’da bilim üssü kurmak için yapılan projede HİTÜ’nün de olduğunu ifade eden Rektör Alkan, gelişmiş ülkelere bakıldığında hemen hemen tümünün ortak özelliğinin gelişmiş üniversitelere sahip olmalarının altını çizerek Hitit Üniversitesi’nin de bu doğrultuda çalışmalarına hızla devam ettiğini vurguladı.

Meslek Yüksekokullarının büyük önem arz ettiğini ifade ederek ara elemanların sürdürülebilir kalkınmada önemli rol oynadığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan mezunlar ile birlikte MYO kampüsünü gezdi.

Mezunlar ise yaşanan değişim ve gelişim karşısında büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek yapılan başarılı çalışmalardan ve elde edilen ilerlemelerden dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkürlerini ilettiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim