Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Bayraktar, yaptığı açıklamada, tarım sektöründeki meslekler göz önünde bulundurularak, TZOB ve Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında, 22 Temmuz 2014 tarihinde, “Tohum Yetiştiricisi, Sebze Yetiştiricisi, Meyve Yetiştiricisi, Tarım Alet ve Makineleri Sorumlusu, Tarla Bitkileri Yetiştiricisi, Dış Mekan Süs Bitkileri Yetiştiricisi, Çiçek Yetiştiricisi ve Düzenleyicisi, Fidan Yetiştiricisi, Tütün Yetiştiricisi, Peyzaj Düzenleyicisi” mesleklerinde, Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü imzalandığını belirtti.
Bu doğrultuda belirlenen meslek standartlarından “Tohum Yetiştiricisi”, “Fidan Yetiştiricisi”, “Sebze Yetiştiricisi”, ve “Meyve Yetiştiricisi” ile ilgili çalışmaların, Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Tarım İl Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve ilgili meslekte Sanayiciler ve Üreticiler Alt Birliklerinin yetkilileri ile TZOB’da yapıldığını bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:
“Bu kapsamda Tohum Yetiştiricisi, Fidan Yetiştiricisi, Sebze Yetiştiricisi ve Meyve Yetiştiricisi taslak meslek standartları hazırlandı. Taslaklar ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne sunuldu. Söz konusu protokol kapsamında yapılan çalışmalar ile tarım sektöründe mesleki yeterlilik belgelerine sahip nitelikli işgücü istihdamının yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. İşin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, yeniliklere ayak uydurabilen kişilerin istihdam edilmesi amacımızdır. Bütün bunların sonucunda, tüketiciye daha kaliteli ve sağlıklı ürün yetiştirilebilecek.”
Görüşüne sunulan taslak meslek standartları ile ilgili bilgi edinmek ve görüş bildirmek isteyen kurum, kuruluş ve kişiler, taslak standartlara ve görüş formuna Türkiye Ziraat Odaları Web sayfasından, www.tzob.org.tr/myk adresinden ulaşabilecekler.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim