2015 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan “Avrupa Ülkelerinde Sürdürülebilir Mesleki Eğitim Stajı” isimli projenin kabul edildiğini belirten İbrahim Ayaz, proje kapsamında, Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören, Makine Teknolojisi Alanından 25 öğrenci ve beraberinde 2 refakatçi öğretmen, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanından 20 öğrenci 2 refakatçi öğretmen, Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Makine Teknolojisi Alanından 10 öğrenci ve beraberinde 1 refakatçi öğretmen, Adapazarı Fatih Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Metal Teknolojileri Alanından 10 öğrenci beraberinde 1 refakatçi öğretmenin, Avrupa ülkelerinde CNC Operatörlüğü ve Doğalgaz Boru kaynakçılığı alanlarında ilgili işletme, kurum ve kuruluşlarda 4 hafta süre ile staj yaparak mesleki bilgi beceri ve tecrübelerini artıracaklarını dile getirdi.
Proje sahipliğini ve koordinatörlüğünü Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yaptığı projenin yerel ortaklarını, Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Adapazarı Fatih Mesleki ve Anadolu Lisesinin oluşturacağını belirten Ayaz, projenin yurtdışı ortaklarının ise Almanya, ve Macaristan’ da bulunduğunu kaydetti.
Projenin bütçesinin 150.000 Euro olduğunu anlatan İbrahim Ayaz, proje çalışmalarının bütün masraflarının AB tarafından karşılanacağını söyledi.
Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ayrıca; Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi ile ortak hazırlanan “ AB ülkelerinde Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Yöntemlerinin İncelenmesi “ projesinin de kabul edildiğini bu projelerle birlikte, Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2015 yılı içerisinde kabul edilen proje sayısı 2’ye çıktığını dile getiren Ayaz, “2015 yılı teklif çağrısı döneminde Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği projeleri kapsamında, Türkiye genelinde toplam 1944 hareketlilik projesi hazırlanarak Ulusal Ajansa sunulmuş, bu projelerden 209 proje desteklenmeye değer bulunmuştur. Okulumuzun içerisinde yer aldığı 2 projede, 2015 yılında Türkiye genelinde kabul edilen bu 209 proje arasına girmiştir.
Avrupa Birliğinin mali desteği ile Uluslararası ölçekte projeler gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl kabul edilen projelerle okulumuz, ilimizdeki Meslek Liseleri arasında en fazla AB projesi yürüten tek okul olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu hem ilimiz için hem de okulumuz için oldukça gurur vericidir. Okulumuz AB projelerinde oldukça tecrübeli hale gelmiştir. Katılımcı öğretmen ve öğrencilerimizin mesleki bilgi ve tecrübeleri, motivasyonları artmıştır. Mesleki eğitimde kalitenin artırılması, öğrencilerimizin AB ülkelerinde staj eğitimi yapması ve aynı zamanda bölgemizin gelişimine katkı için AB çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim