Makine Teknolojisi ve Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme öğrencilerinin katıldığı toplantıda konuşan Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Ayaz, eğitim ve staj çalışmasının 2016 yılının Ocak ve Şubat ayları arasında gerçekleştirileceğini ifade ederek, Macaristan’da 35 katılımcı öğrenci ile CNC tezgâh operatörlüğü, Almanya’da ise 30 katılımcı öğrenci ile kaynakçı eğitimi gerçekleştirileceğini dile getirdi.
Amaçlarının bu proje ile öğrencilerin mesleki olarak yetiştirilmesine, işletmelerin istediği yeterliliklerin kazandırılmasına ve istihdam edilebilirliğe katkı sağlamak olduğunu belirten Ayaz, “Yine, Avrupa’da yapacağınız eğitim ve staj çalışmasıyla alanlarımızda mesleki bilgi görgü ve eksikliklerin giderilmesi, Bölgelerimizde istihdam edilebilirlik, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilmek, mesleki teknik eğitimin kalitesinin ve üretim ekonomisini canlandırabilmek amaçlanmaktadır. Ayrıca farklı kültürlerin tanınması, Avrupa dillerinin öğrenilmesi, atölye ve laboratuar ortamlarında eğitimin gözlemlenmesi ve ülkemize adaptasyonunun sağlanması, iş ortaklıklarının geliştirilmesi, projemizin amaçları arasındadır” dedi.
Toplantının sonunda projeden yararlanmak isteyen öğrencilere proje başvuru formu dağıtıldı. Öğrencilerin seçiminden sonra pedagojik ve kültürel hazırlıklara başlanacağı bilgisi verildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim