Yozgat’a yapılması planlanan havalimanının henüz proje aşamasındayken yeniden değerlendirmeye alınması gerektiğini belirten Yağlı, “Çünkü yapılacak yatırımda, karlılık ve verimlilik esastır. Sanayi şehri kimliği ile bilinen, tanınan 260 bin merkez şehir nüfusuyla Çorum, Bölgesel Sivil Havalimanı için doğru yerde, doğru bir yatırım olacaktır” dedi.

Yağlı’nın havalimanı ile ilgili yaptığı açıklamada dile getirdiği görüşleri şu şekilde:

“Sayın Başbakanımız 28 Eylül’de Çorum’a geldiğinde Çorum Havalimanı ile ilgili noktayı koyduğunu ve bu işin bittiğini düşünmüştüm. Anlaşılan odur ki Çorum Havalimanı gündemini korumaya devam edecek gibi görünüyor.

Türkiye, Avrupa Birliği üyeliğine girmek için 50 yıl önce başvuru yapmış ve bugün itibarı ile AB, birlik üyeliğine kabul yâda ret etmemek için her türlü bahaneler üretip bu işi uzatma yolunu seçmiştir.

Çorum Havalimanının temeli de 20 yıl önce atılmış ve bugüne kadar bazı sebepler ve gerekçelerle uzamış gitmiş. “20 yıldan beri inşaatı yarım kalan Çorum Havalimanımızı istiyoruz, vazgeçmiş değiliz” gibi Çorum halkının yerinde olan bu isteğine Çorum yerel basını da tercüman olmuş ve destek vermiştir. Büyüklerimiz tarafından son bir kez daha bu istek dikkate alınacaktır diye düşünüyorum.

Sayın Ahlatcı, ilimizin önde gelen başarılı işadamlarımızdan birisidir.

Kedisini, sever sayar ve her zaman, ilimize yaptığı yatırımlardan dolayı övgüye layık görür ve takdirle karşılarız.

Lakin devletimizin 20 yıl önce temelini attığı Çorum Havalimanı inşaatının işadamları tarafından tamamlanıp bitirilmeye çalışılmasının doğru olmayacağını düşünüyorum. Eğer özelleştirilmiş ise elbette ayrı bir durum söz konusu.

‘Çorum Havalimanımız yeter ki yapılsın, pisti benden, Apron binası senden, kule de sorun değil onu da çözeriz’ gibi, iyi niyet çerçevesinde görevler üstlenerek maddi manevi canı gönülden destek veren her bir arkadaşımızı, ben şahsen tebrik ediyor iş hayatında kendilerine başarılar diliyorum. İşte Çorumlunun girişimci ruhu budur.

Bugüne kadar demiryolumuz ve havayolumuz olmamasına rağmen yatırım, üretim, ihracat ve istihdamıyla öne çıkan Çorum ilimiz, Türkiye işsizlik ortalamasının % 50 altında kalmış ve dünyanın birçok ülkesine ihracat yapmış. Bölgesinin parlayan yıldızı konumundaki şehrimiz Çorum, devletimizin bugüne kadar yaptığı ve bundan sonra da yapacağı yatırımları fazlasıyla hak etmiştir.

Son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu hassas durumlar hepimizce malumdur ki; FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele, Suriye ve Irak sınır hattımıza da mücadele, küresel güçlerle farklı bir mücadele vermektedir. Merzifon Askeri Hava Üssü ( Havalimanı) üs olarak kalmalı, tamamen askerimizin hizmetinde ve emrinde olmalıdır. Sivil uçuşların engel teşkil etmemesinin önemli olduğunu düşünüyorum.

Bölgesel Sivil Hava Limanı ise ayrıca değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Yozgat’a yapılması planlanan havalimanının, henüz proje aşamasındayken büyüklerimiz tarafında yeniden değerlendirmeye alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yapılacak yatırımda, karlılık ve verimlilik esastır.

Sanayi şehri kimliği ile bilinen, tanınan 260 bin merkez şehir nüfusuyla Çorum, Bölgesel Sivil Havalimanı için doğru yerde, doğru bir yatırım olacaktır.

Amasya’nın 90 km mesafede olması, Yozgat’ın 90 km mesafede olması ve dolayısıyla Bölgesel Sivil Havalimanının merkezi Çorum olduğunu düşünüyor takdiri yine büyüklerimize bırakıyoruz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim