31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için gezilerini sürdüren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan önceki gün Amasya’da vatandaşa seslendi.

Yavuz Selim Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaşa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya’nın Viyana kapılarına dayanan Merzifonlu Kara Mustafa’nın şehri olduğunu hatırlatarak bugün de ülkemize Anadolu’nun bile çok görüldüğünü, terör örgütleri ile işbirliği yapanların dışarıda da destekçileri olduğunu ancak bu oyunlara gelmeyeceklerini kaydetti.

Son 17 yıllık iktidarları döneminde Amasya’ya 10,2 katrilyon yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, “Şimdi sizlere bir müjde veriyorum. Amasya'ya şehir hastanesi standartlarında 600 yataklı devlet hastanesi yapacağız. En kısa sürede gerekli yapı çalışmalarını tamamlayıp inşaatına başlayacağız. Amasya'da 5 adet tünel yaptık. Az önce içinden geçtim, Allah’ıma hamdolsun. Biz Ferhat’ız Ferhat. Şirin burada. Dağları deldik Şirin'e ulaştık. Yapımı devam eden Merzifon Havaalanı yolunu bu yıl bitiriyoruz. Köprüleri ve köprülü kavşağı ile birlikte Merzifon-Çorum ayrımı yolunu da bir sonraki yıl bitiriyoruz. Ulaşımda 29 kilometreden devraldığımız bölünmüş yolu 252 kilometreye ulaştırdık. Önümüzdeki dönemde Amasya’yı daha fazla hizmetle buluşturacağız” dedi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim