Yemeğin ardından ise dar cemi düzenlendi. Merhum Rıza Hamal'ın eşi, Yayla Haber Gazetesi sahibi Hacı Odabaş'ın da aile büyüğü olan Hamal, Almanya'nın Neuss şehrinde vefat etmişti. Merhumenin cenazesi 11 Mart’ta merkez Çanakçı Köyü'nde toprağa verilmişti.
Meryem Hamal için Cuma günü akşam Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda can yemeği verildi. Yemeğe; CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Türk-İş Çorum İl Temsilcisi ve Şeker-İş Şube Başkanı Sefer Kahraman, Çanakçı Köyü Muhtarı Gürbüz Yasakçı, Yayla Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hacı Odabaş, bazı CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yemek, Dede Şahin Polat’ın dua ve gülbengi eşliğinde gerçekleştirildi.
Yemeğin ardından vakıf salonunda dar cemi düzenlendi. Cem ayini, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı, Dede Nurettin Aksoy önderliğinde yapıldı. Alevi inanışlarına göre yapılan dar ceminde Hakkın rahmetine kavuşan Meryem Hamal için katılımcılardan rızalık ve helallik alındı. Meryem Hamal'ın ailesi ve yakınları yemeğe ve ceme katılan tüm dost ve akrabalarına teşekkür etti.


(Ömür SOYTEMİZ)
Editör: TE Bilisim