Türkiye’de 7 Haziran yapılan seçimlerin ardından AKP iktidarının kaybettiği iktidarını yeniden kazanmak için şiddet, çatışma ve savaş politikaları yürüttüğünü ve bunun da sağlık emekçilerini öldürmeyi sürdürdüğünü dile getiren SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, son olarak önceki gün Beytüşşebap’ta Kaymakam talimatı ile yaralı almaya giden bir ambulansın tarandığını ve burada üyeleri Şeyhmuz Dursun’un öldürüldüğünü savundu.
Sağlık kurumlarının, sağlık emekçileri ile sağlık hizmeti alanların güvenliğinin olmadığını aylardır söylediğini ancak Sağlık Bakanı’nın görevini yerine getirmediğini vurgulayan Kocatüfek, “Sağlık kurumlarının, sağlık emekçilerinin ve sağlık hizmeti alanların korunması için görevini yerine getirmeyen, tek bir açıklama bile yapmayan, ülkede yaşananlarla ilgili neredeyse tek açıklaması "Başkan seçseydik kaos olmayacaktı” olan Bakan Mehmet Müezzinoğlu; üyemiz Şeyhmus Dursun'un öldürülmesiyle ilgili ise olayın sorumluluğunu üstünden atmak için hızlıca bir açıklama yaparak kamuoyunu yanıltmıştır. Sağlık emekçilerinin can güvenliği konusunda bugüne dek herhangi bir çaba içinde olmayan Sağlık Bakanı tüm bu yaşananların sorumlusudur. Sağlık emekçileri olarak, özel güvenlik bölgesi adı altında devam ettirilen hukuksuz uygulamaların ve savaş ortamının kurbanı olmaya devam etmeyeceğiz. Sağlık Bakanlığı bu konuda derhal yeterli düzeyde önlem almak ve hesap vermek zorundadır” dedi.
İçinde bulunulan ortamın savaş politikalarının emekçilerin örgütlülüğü ve birlikteliği ile parçalanacağı bilinciyle, dünden çok daha yaygın ve güçlü bir şekilde yürütüldüğünü dile getiren SES Başkanı Kocatüfek, “Sağlık emekçilerine ve sağlık hizmeti hakkına sahip çıkma, içinden geçtiğimiz olağanüstü sürece uygun ve seferberlik halinde bir çalışma yürütme zorunluluğumuz bulunmaktadır. Sağlıkçıların ölümlerine dur demek için KESK, DİSK, TTB ve TMMOB tarafından 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek mitinge tüm çalışanları bekliyoruz” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim