Günümüzde, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, LGBTİ, mülteci, yoksul, hapishanedeki mahkûm başta olmak üzere hakları elinden alınan veya hakları daha fazla korunmaya ihtiyacı olan insanların, insan hakları çiğnendiği ya da insan haklarının gerekleri yerine getirilmediği için daha fazla psikososyal sorunlarla karşı karşıya kaldığını kaydeden Kocatüfek, “Bu çerçevede her geçen gün insanın insan olduğundan dolayı sahip olduğu hakları korumaya ve bu hakları geliştirmeye daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.
Hâlihazırda muhafazakâr neoliberal sosyal politika uygulamalarının her geçen gün artan bu sorunları çözmediğini, aksine sorunların daha fazla arttığını belirten Kocatüfek, açıklamasında şunları bildirdi:
“Çocuklara yönelik ihmal ve istismar sayıları artıyor. Kadına yönelik şiddet, önleme mekanizmalarının tersine artmaya devam ediyor. LBGTİ’ler ayrımcılıkla daha da kötüsü nefret cinayetleri ile karşı karşıyalar.
Yoksullar, siyasi partilerin kendi iktidarlarını kurmak ve korumak için bir araç haline getirilen dar sosyal yardımlara bağımlı hale getiriliyor. Engelsiz ve ulaşılabilir bir hayata sahip olmaları gereken engelliler ve yakınlarının önüne engeller konmaya devam ediyor. Engellilerin hakları engellilere lütufmuş gibi verilmeye devam ediyor.
Önce misafir sonra geçici koruma statüsü verilen yaklaşık 3 milyon Suriyeliye kapılarını açan ülkemizde, Suriyelilerin yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Suriyeli çocukların çocuk işçi, katalogla satılan bir köle olduğu ülkemizde, Suriyeliler her geçen gün patlama noktası haline getirilen bir sosyal sorun olarak karşımıza çıkıyor.
Bölünmemiş bir insanlık için mesleğimizin savunuculuk ve hak temelli bakış açısıyla tüm yurttaşlarımızı dil, din, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce vb. yönünden ayırt edilmeden haklarını savunmaya ve haklarının gereklerinin yerine getirilmesini talep etmeye davet ediyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim