1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocatüfek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “AKP iktidarı kamu emekçilerini, işçileri, halkları, yoksulları, kadınları hakların dile getirilmesinin bile anormal kabul edildiği bir ortama alıştırmaya çalışmaktadır. Bu durumu asla kabullenmeyeceğimizi, her alanda meşru talep ve haklarımızı dile getirmeye ve bu haklar için mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.
Barış ve kardeşlik bekleyerek değil dayanışmayla ve çabayla elde edilir. Toplumsal barışı iktidara rağmen egemen kılmak için bugün her türden dayanışma zincirinin inşa edilmesine çok daha fazla ihtiyaç bulunmaktadır.
Şiddetin, egemenlerin iktidarı adına tırmandırıldığı noktada, Gezi’den Suruç’a, Cizre’den Hopa’ya barış ve kardeşliğin tohumlarını yeniden yeşertmeye kararlı bir biçimde barış ve kardeşliğin her alanda inşası için tüm çabamızı sergileyeceğiz. Barış en temel insan haklarından biridir ve biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak yaşatmayı ve kimseyi dışarıda bırakmamayı evrensel sorumluluğumuz olarak görmeye devam edeceğiz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim