Ölümüne çalışmaya da, çalışırken ölmeye de ‘hayır’ demek için 13 Mart’ta üretimden gelen güçlerini kullanarak hizmet üretmeyeceklerini dile getiren Merter Kocatüfek, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
“Paran kadar sağlık kazandırabildiğin kadar ücret dayatması nedeniyle sağlık çalışanlarına saygı, sağlık hizmetlerine güven her geçen gün daha da azalıyor. Çalışma barışı bozuluyor, sağlığımız bozuluyor, mesleğimizden soğuyoruz. Ailemize çocuklarımıza arkadaşlarımıza yeterince zaman ayıramıyoruz. Biz sağlık için nüfus cüzdanı yeter dedik hükümet para cüzdanı anladı. Her adımda ve aşamada talep edilen katkı, katılım, fark, istisnai hizmet, özel hizmet adı altında alınan ilave ücretlerin kaldırılmasını talep ediyoruz.

TALEPLERİMİZ

Çalışma koşullarımızın acilen düzeltilmesini talep ediyor, yetkilileri yeni nöbetler ekleme gayretlerine, taşeron sistemine, çağdaş köleliğe son vermeye çağırıyoruz.
Çalışırken de emeklilikte de insanca yaşayabilecek güvenceli bir gelir istiyor, emekliliğe yansıyan temel ücretlerimizin artırılmasını talep ediyoruz.
Haftada 40 saatlik yasal sürenin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalışıyoruz. Bugüne dek bir türlü verilmeyen fiili hizmet zammını talep ediyoruz.
Tıp ve sağlık eğitiminde meslek örgütleriyle ve ilgili kuruluşlarla işbirliği yapılmasını, sayıyı değil niteliği önceleyen bir politikayı talep ediyoruz.
Nitelikli sağlık hizmetine bütün yurttaşlarımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz.
Bu taleplerimizi haykırmak için 13 Mart 2015 Cuma günü saat 12.45’de Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde basın açıklaması gerçekleştireceğiz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim