Merkez Partisi’nin Kurucu İl Başkanı Av. Ahmet Ünal’ın Haziran ayında yapılacak seçim için milletvekili adaylığı kapsamında görevinden istifa etmesi nedeniyle boşalan İl Başkanlığı görevine İl Başkan Yardımcısı Eralp Armakan’ın atandığı bildirildi.
Merkez İlçe Başkanlığı’na ise İşletme Fakültesi mezunu, emekli Hava Astsubay Umur Bakar getirildi. Merkez Partisi’nin yeni İl Başkanı Eralp Armakan, ilçe teşkilatlarının tamamlanmak üzere olduğunu, önümüzdeki Mart ayında ise ilçelerin ve ilin kongresini yapacaklarını belirterek, “Düzgün ve temiz bir siyaset için Merkez Partisi çatısı altında toplandık. Ülkenin kötü gidişatına dur demek isteyen herkesi partimize davet ediyoruz” dedi.
Armakan, parti binasının ise Gazi Caddesi üzeri Hayribey İş Merkezi’nde bulunduğunu sözlerine ekledi.
Hatırlanacağı üzere Eralp Armakan, Türkiye Değişim Hareketi (TDH) öncülüğünde ki Halkın Yükseliş Partisi (HYP) İl Yönetimi’nde görev almış fakat Mustafa Sarıgül’ün CHP’yi destekleme kararı ile birlikte HYP’den istifa etmişti.
Partinin 4 yıldır çalışma yapan bir siyasi oluşum olduğunu söyleyen Milletvekili adayı Ünal “Milletin Sesi Hareketi” olarak çıktıkları yolda, 2014 Temmuz’unda partileştiklerini, aradan geçen sürede ilimizde de partilerine güzel bir teveccüh olduğunu kaydetti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim